Ξεκάθαρη στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη προσφέρει το Μέγαρο Μαξίμου μέσω του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού και υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη και την υπόθεση του δανείου που πήρε, έκανε λόγο για έναν έντιμο άνθρωπο

«Πόσο ηθικό είναι να λέει ο Τσουκάτος ότι δόθηκαν μίζες στο ΠΑΣΟΚ και να μη γίνεται συζήτηση; σημειίωσε ο κ. Βερναρδάκης. Ο Π. Πολάκης είναι ένας εξαιρετικά έντιμος άνθρωπος, μέχρι αηδίας θα έλεγα, το δάνειο δεν κινείται στη σφαίρα της αδιαφάνειας, δεν πιστεύω ότι υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Το δημοσίευμα για το καταναλωτικό δάνειο που έλαβε ο Παύλος Πολάκης προκάλεσε τη αντίδραση της αντιπολιτευσης ενώ, έρευνα διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος για τον τρόπο με τον οποίο χορηγήθηκε

Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρα, όπου κλήθηκαν και στελέχη της τράπεζας προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις για το θέμα.

Να σημειωθεί ότι η Attica Bank είναι σήμερα η πέμπτη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα σε μέγεθος, μετά τις τέσσερις συστημικές (Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς). Υπενθυμίζεται ότι από την ώρα που αποκαλύφθηκε η χορήγηση δανείου στον Παύλο Πολάκη και τα όσα έχουν ακολουθήσει, δεν έχει ακόμα πάρει θέση η ίδια η τράπεζα.

Σπυράκη: Διεκδικεί Νόμπελ απρέπειας ο Πολάκης - Με ποια κριτήρια πήρε δάνειο;

«Ο Παύλος Πολάκης διεκδικεί Νόμπελ απρέπειας, καθώς είναι ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα που συνεχίζει τη νομική διεκδίκηση από ένα νεκρό”, είπε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, που έθεσε παράλληλα προ των ευθυνών της τη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, ρωτώντας με ποια κριτήρια χορήγησε επιπλέον δάνειο στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, δεδομένου ότι το ακίνητο ήταν ήδη υποθηκευμένο. “Ισχύει αυτό που λέει ο κ. Πολάκης (σ.σ. ότι έβγαζε τριπλάσια χρήματα ως γιατρός); Έχει δηλώσει τα χρήματα στο πόθεν έσχες;»,  αναρωτήθηκε η κα Σπυράκη. Τόνισε μάλιστα ότι η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για άλλες υποθέσεις.

Γεωργιάδης: Υπάρχουν και ποινικές εύθυνες για το δάνειο των €100.000 στον Πολάκη

Για το ενδεχόμενο να υπάρχουν και ποινικές ευθύνες τόσο για τον Παύλο Πολάκη όσο και για τη διοίκηση της Attica Bank για το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που χορήγησε η τράπεζα και αποκάλυψε το Πρώτο ΘΕΜΑ μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Πολάκης, είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι διπλά εκτεθειμένος ότι είχε διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από αυτά του υπουργού που σημαίνει φορολογικές δηλώσεις 200-300.000 ευρώ επειδή από ό,τι είδα δεν έχει δηλώσει τέτοια ποσά. «Αυτό σημαίνει ή ότι έπαιρνε "μαύρα" λεφτά, φακελάκια, και του ξέφυγε μέσα στη φασαρία ή ότι είπε ψέματα. Και στις δύο περιπτώσεις σε οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σταθεί στη θέσητου» συμπλήρωσε.

«Υπάρχει και η διάσταση των ποινικών ευθυνών όσων έδωσαν έγκριση για το δάνειο» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης εξηγώντας ότι «τα εν ενεργεία πολτικά πρόσωπα δεν μπορούν να δανειοδοτούνται όπως οι απλοί άνθρωποι. Χρειάζεται ειδική επιτροπή. Αν έχει πάρει δάνειο, όπως είπε, ως ελεύθερος επαγγελματίας και έχει αποκρύψει την ιδιότητά του έχει ποινικές ευθύνες και για τον ίδιο γιατί έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση.

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την καταπολέμηση του "μαύρου" χρήματος, τα πολιτκά πρόσωπα έχουν άλλη διαδικασία ελέγχου».

Μάλιστα, με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζητά διευκρινήσεις για καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε ο Παύλος Πολάκης από την Attica Bank.

Ο κ. Γεωργιάδης ρωτάει τον Γιάννη Δραγασάκη σε πόσες άλλες περιπτώσεις έχει δώσει η Attica Bank δάνεια αντίστοιχου ποσού, αν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία για τη δανειοδότηση δημοσίως εκτιθέμενων προσώπων, όπως ένα στέλεχος της κυβέρνησης ή ακολουθείται η διαδικασία που αφορά τους άλλους πολίτες. Επισης, ο αντιπρόδρος της ΝΔ ρωτά αν στην περίπτωση που υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία, αυτή ακολουθήθηκε για την περίπτωση του αναπληρωτη υπουργού Υγείας

Κίνημα Αλλαγής προς Μαξίμου: Να τον χαίρεστε

«Ο αυτόκλητος «κήρυκας της ηθικής» κ. Πολάκης έσπευσε να εκμεταλλευθεί αδίστακτα το αξίωμα του Υπουργού για να πάρει ένα μεγάλο καταναλωτικό δάνειο, που η Τράπεζα δεν θα χορηγούσε σε κανένα απλό πολίτη», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» για το δάνειο 100.000 ευρώ που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Το ΚΙΝΑΛ υπενθυμίζει ότι ο κ. Πολάκης, ως δήμαρχος, κατά δήλωσή του είχε διπλά βιβλία, ενώ «κατά δήλωσή του ως γιατρός έβγαζε τριπλάσια από την βουλευτική αποζημίωση, κάτι όμως που δεν εμφανίζει στο πόθεν έσχες του».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «εκτεθεί….πολλάκις αναδεικνύοντας το πραγματικό καθεστωτικό και αμοραλιστικό πρόσωπο του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ». «Να τον χαίρονται….», καταλήγει η ανακοίνωση.

Θεοδωράκης κατά Πολάκη

«Είμαστε σε μία περίοδο που οι τράπεζες κάνουν κυρίως κατασχέσεις και ξαφνικά βρίσκεται ένας υπουργός με δάνειο 100.000 ευρώ. Ο κόσμος περιμένει απάντηση από την τράπεζα για τους όρους του δανείου και αν αυτό γίνεται για οποιονδήποτε το ζητάει» είπε σε αυστηρό τόνο ο επικεφαλής του Ποταμιού.