“Ο Παύλος Πολάκης διεκδικεί Νόμπελ απρέπειας, καθώς είναι ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα που συνεχίζει τη νομική διεκδίκηση από ένα νεκρό”, είπε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, που έθεσε παράλληλα προ των ευθυνών της τη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, ρωτώντας με ποια κριτήρια χορήγησε επιπλέον δάνειο στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, δεδομένου ότι το ακίνητο ήταν ήδη υποθηκευμένο. “Ισχύει αυτό που λέει ο κ. Πολάκης (σ.σ. ότι έβγαζε τριπλάσια χρήματα ως γιατρός); Έχει δηλώσει τα χρήματα στο πόθεν έσχες;”, αναρωτήθηκε η κα Σπυράκη. Τόνισε μάλιστα ότι η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για άλλες υποθέσεις.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ ανακοίνωσε παράλληλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, υπενθυμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ζητά μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η σταθερότητα τραπεζικού συστήματος, ενώ αποκάλυψε ότι στη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης θα βάλει στο τραπέζι και την επιβράβευση συνεπών δανειοληπτών.

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, η κα Σπυράκη τόνισε χαρακτηριστικά: “Οι Έλληνες έχουν να συγκρίνουν ανάμεσα σε δύο εικόνες: Μια κυβέρνηση σε αποδρομή, με ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απόλυτη αδυναμία του κ. Τσίπρα να προσελκύσει άλλα πρόσωπα πέρα των απελπισμένων, μια κυβέρνηση με ύφος και ήθος Πολάκη, μια κυβέρνηση με αλαζονεία. Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώνει το ερχόμενο Σάββατο το πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία, με έμφαση σε τρεις άξονες: Την πρόληψη, τις υπηρεσίες που βελτιώνουν τη ζωή μας και την ειδική μέριμνα για όσους έχουν ανάγκη, όπως οι χρόνια πάσχοντες.”

Σε σχέση με τις εξελίξεις μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η ΝΔ, τόνισε η κα Σπυράκη, εκτιμά ότι η συμφωνία που επικυρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πρόθυμους βουλευτές είναι βλαπτική και δημιουργεί τετελεσμένα για τη χώρα. Η ΝΔ, υπογράμμισε, έχει καταστήσει σαφές ότι θα ελέγχει την πορεία της γείτονος χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ασκήσει το δικαίωμα στο βέτο εφόσον κρίνει ότι υπάρχει βλάβη στα εθνικά συμφέροντα. Από εκεί και πέρα, όταν ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα για τις πινακίδες στη Μακεδονία, η κα Σπυράκη ξεκαθάρισε ότι η επίσημη ονομασία της χώρας μετά τη συμφωνία είναι Βόρεια Μακεδονία, ενώ χαρακτήρισε ως ήσσονος σημασίας κάθε συζήτηση που γίνεται γύρω από τις πινακίδες. “Οι πινακίδες εξάλλου προσδιορίζουν χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα σε πόλεις”, τόνισε.

Στην ερώτηση για τις αλλαγές που ετοιμάζει στις πανελλαδικές εξετάσεις ο Υπουργός Παιδείας, η εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε απίστευτο το γεγονός ότι διαρρέουν πληροφορίες ότι 95.000 μαθητές που θα πάνε τον Σεπτέμβριο στην τρίτη Λυκείου δεν έχουν εικόνα για την ύλη που θα εξεταστούν, ούτε για τον τρόπο που θα εξεταστούν και κάλεσε τον κ. Γαβρόγλου να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή στον τρόπο εξέτασης. “Έχει ταλαιπωρήσει αρκετά ο κ. Τσίπρας την ελληνική οικογένεια αλλάζοντας τρεις υπουργούς παιδείας σε τέσσερα χρόνια”, είπε η κα Σπυράκη.

Τέλος, η ΝΔ, όπως τόνισε η εκπρόσωπος του κόμματος, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί καθαρά αν σκοπεύει να κρατήσει το όπλο διάλυσης της βουλής με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. “Όσα είδαμε στην πρώτη ψηφοφορία δεν προϋποθέτουν την πειθαρχία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε μια μείζονα επιλογή, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για πολιτικά παιχνίδια, αυτό το πληρώσαμε ακριβά οι Έλληνες το 2015”, είπε χαρακτηριστικά.