Έντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η ένταξη των δύο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ στο υπουργικό συμβούλιο.

Λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του Θάνου Μωραϊτη και του Άγγελου Τόλκα, στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος επικρατεί αναβαρασμός για την επιχείριση πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ασκούν σκληρή κριτική για το άνοιγμα του κόμματος προς την Κεντραριστερά, με πρώην υπουργούς του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι κατά το παρελθόν εξαπέλυαν μύδρους κατά του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μάλιστα, στρέφουν τα βέλη τους κατά των Χρήστο Σπίρτζη και Χριστόφορου Βερναδάκη, που φέρονται να έχουν πρωτοστατήσει για την επιλογή να υπουργοποιηθούν τα δύο αυτά πρόσωπα.

Στα «κάγκελα» Κουρουμπλής - Κυρίτσης

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον ανασχηματισμό επιβεβαιώθηκε, την Κυριακή, από τον «πασοκογενή» Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, εξαπέλυσε πυρά κατά του πρώην συντρόφου του στο ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραϊτη 

Ο υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, είπε ότι «εγώ δεν θα πήγαινα στον ΣΥΡΙΖΑ αν είχα πει αυτά που έχει πει ο ίδιος», προσθέτοντας ότι καθένας πριν μιλήσει πρέπει να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό του.

Την σκυτάλη των αντιδρώντων στον ΣΥΡΙΖΑ πήρε σήμερα ο Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος σχολίασε τη συμμετοχή των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ με ένα ειρωνικό tweet 

Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+», έγραψε. 

Αντίδραση και από τους 53+

Έντονα φέρονται να αντιδρούν και τα στελέχη της ομάδας «53» τα οποία, κατά τις πληροφορίες, σχεδιάζουν να ζητήσουν σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας (και της Κεντρικής Επιτροπής, στη συνέχεια) προκειμένου να συζητηθούν οι συνεργασίες και τα πρόσωπα μέσω των οποίων επιτυγχάνονται.

Η εν λόγω μάλιστα δυσαρέσκεια εκφράσθηκε, σε πρώτη φάση, χθες, μέσω του άρθρου του στελέχους του ανανεωτικού χώρου Παύλου Κλαυδιανού, με τίτλο «Ανασχηματισμός που προκαλεί ερωτήματα». 

Στο άρθρο του στην εφημερίδα Εποχή το οποίο αναδημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα «Commonality», το διαδικτυακό βήμα της τάσης των 53+ , τονίζει με νόημα ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί συζήτηση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την παραμονή του ανασχηματισμού.

Αναφέρει ότι η υπουργοποίηση δύο κεντρικών στελεχών τού ΠΑΣΟΚ δημιουργεί σειρά ερωτημάτων, καθώς έως λίγους μήνες πριν είχαν υπεύθυνες θέσεις στο ΚΙΝ.ΑΛ και δεν μοιάζει με όλες τις προηγούμενες, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη συγκεκριμένη επιλογή ως «το λιγότερο λάθος» που δίνει έδαφος στην υπονόμευση της κυβέρνησης.