ΚΙΝΑΛ: Αυτοί είναι οι 280 υποψήφιοι για τις εθνικές εκλογές (Ονόματα)
xqmmezvsvgyxnearlnzz
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Αυτοί είναι οι 280 υποψήφιοι για τις εθνικές εκλογές (Ονόματα)

Τα πρόσωπα που θα δώσουν την μάχη της κάλπης σε όλη τη χώρα

Σε προεκλογικούς ρυθμούς μπαίνει πλέον με αυξανόμενη ένταση το Κίνημα Αλλαγής καθώς, κανείς πλέον δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αιφνιδιαστικής κίνησης, µε προκήρυξη εκλογών σε προγενέστερο χρόνο από το ορόσηµο των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Χαριλάου Τρικούπη προετοιμάζεται «πυρετωδώς» και επιστρατεύει για τη μάχη των εκλογών το «βαρύ πυροβολικό» του κόμματος, που είναι τα πρόσωπα που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια. Στόχος, όπως σημειώνουν επιτελικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη στο «Κ», είναι «οι υποψήφιοι βουλευτές να βγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στις τοπικές κοινωνίες και να δώσουν στην πρώτη γραμμή την κρίσιμη πολιτική μάχη, προκειμένου το Κίνημα Αλλαγής να αναδειχθεί πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων».

Το πρώτο κύμα των υποψηφίων έχει δημοσιοποιηθεί και μένει σε εκκρεμότητα το 30% των θέσεων, που θα ανακοινωθεί στο δρόμο προς τις κάλπες. Να σημειωθεί ότι από τις εκλογικές λίστες έλειπαν κάποιοι νομοί, που δεν ανακοινώθηκαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Παράλληλα, από τα ψηφοδέλτια απουσίαζαν ορισμένα κορυφαία και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος προσανατολίζεται να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Ευρωβουλή, ο Γιώργος Καμίνης που θα είναι και ο ίδιος στο ευρωψηφοδέλτιο ενώ, ανοιχτή παραμένει η υποψηφιότητα του Παύλου Χρηστίδη που αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά από συζήτηση με τη Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα, παραμένουν δύο γρίφοι σχετικά με τις υποψηφιότητες του Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου. Όπως γράφτηκε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας, δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Είτε θα είναι και οι δύο υποψήφιοι - ο πρώτος στην Αχαϊα και ο δεύτερος στη θέση του επικεφαλής στο Επικρατείας - είτε θα μείνουν εκτός της επόμενης Βουλής.

Τα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν συμβολίζουν την ενότητα, ανανέωση και ανοίγματος στην κοινωνία. Ειδικότερα, είναι ανανεωμένα πάνω από 50%, και συμμετέχουν πρόσωπα από όλο το φάσμα της κοινωνίας, πολλοί νέοι άνδρες και γυναίκες, με ισχυρή στις τοπικές κοινωνίες και στον κλάδο τους στελέχη, άξιοι πολίτες από τους χώρους της επιστήμης, των επιχειρήσεων και των κοινωνικών κινημάτων, πολλοί νέοι κάτω των 40 ετών και γυναίκες σε ποσοστό 30%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το Κίνημα Αλλαγής δεν αλλοιώνει την αρχική εικόνα των ψηφοδελτίων, αφού ένας πολύ μικρός ο αριθμός αποχώρησαν από τις λίστες.

Το «Κ» σας παρουσιάζει τα ονόματα που δίνουν ήδη τη μάχη της κάλπης, καθώς και πληροφορίες για όσα έχουν «κλειδώσει» αναφορικά με τους νομούς που εκκρεμούν .

ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Α Αθηνών

Στην Α’ Αθηνών, τη μάχη του σταυρού δίπλα στον ενεργεία βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη θα δώσουν οι Γιώργος Αποστολόπουλος, Σπυριδούλα Γεωργίου, Ζέφη Δημαδάμα, Μάνος Επιτροπάκης, Δημήτρης Καρέλας, Παναγιώτης Καρκατσούλης, Νίκος Λαλιώτης, Φάτος Μαλαϊ, Ράνια Νικολοπούλου, Δημήτρης Οικονόμου, Άσπα Παπαηλίου, Μιχάλης Παττακός, Σοφία Πουλοπούλου και Σπύρος Φράγκος.

Β Αθηνών

Στον Βόρειο Τομέα της σπασμένης πλέον Β΄ Αθηνών, εκτός του εν ενεργεία βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου που αποτελεί φαβορί για την έδρα, στη λίστα βρίσκονται τα ονόματα του επικεφαλής της Κίνησης «Μπροστά» Παναγιώτη Βλάχου, Ρένιας Ζαρκαδούλα, Κώστα Πανταζή, Αλεξάνδρας Σαγρή, Λυδίας Βεντήρη, Μόσχου Κορασίδη, Μιχάλη Θεοδώρου, Ευθύμιου Παπαμαργαρίτη, Αργυρώς ΠατίληΖαρανίκα και Κώστα Φουτζόπουλου.

Στον Νότιο Τομέα, δίπλα στην Φώφη Γεννηματά θα δοκιμαστούν η πολύπειρη και πρώην βουλευτής Τόνια Αντωνίου, ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, η δραστήρια στα social media Κατερίνα Βαλαβάνη, το κεντρικό στέλεχος των «Κινήσεων Πολιτών» Μιχάλης Χάλαρης, ο Γιάννης Αμοιρίδης, ο Γιάννης Αναστασάκης, η Μαρία Μισέντου, ο Τάσος Χατζής, ο Κώστας Νικολάου, ο Δημήτρης Παντζόπουλος, η Ελένη ΜπαρδάκηΧάλαρη και ο Παναγιώτης Ντεϊμεντές ενώ, στα επόμενα ονόματα που θα ανακοινωθούν αναμένεται να είναι, μεταξύ άλλων, και του αναπληρωτή εκροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Καρανικόλα

Στις λαϊκές γειτονιές της Β Αθηνών (Δυτικό Τομέα) θα διεκδικήσουν την εκλογή τους, η αν. εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο βουλευτής Γιώργος Καρράς, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Τάσος Δαρσινός, ο Θάνος Ασκιτής, ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλας, ο Χαράλαμπος Καρπούζος, η Μαρία Δημητρίου και η Ελένη Σταύρου.

ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτός από την ισχυρή του Βορειανατολικού Τομέα Εύη Χριστοφιλοπούλου, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν, επίσης, το στέλεχος της νέας γενιάς και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Γιάννης Σμέρος, ο έμπειρος Σωτήρης Ζωτός, ο Σπύρος Βρεττός, ο Παντελής Ασπραδάκης, η οικονομολόγος Έρση Κόκοτα, ο Γιάννης Ορφανίδης, ο Μανώλης Στεφανάκης, η Βασιλική Αναστασίου και η Αρετή Τελωνιάτη.

Αντίστοιχα, στον Δυτικό Τομέα της Αττικής υποψήφιοι είναι οι Μηνάς Αναστασάκης, Σταυρούλα Δήμου, Άγγελος Λιόσης, Δημήτρης Στάμου και Άγγελος Κοκοτος.

Α΄ΚΑΙ Β΄ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Στην Ά Πειραιά, το ψηφοδέλτιο πλαισιώνουν οι δικηγόροι Βασίλης Κατσαφάδος και Στέλιος Μανουσάκης, ο Λάζαρος Αθανασιάδης, ο επικεφαλής της ΕΔΕΜ Απόστολος Πόντας, ο Σταύρος Καλαμάκης και η Αργυρούλα Αρκαλάκη ενώ, στη Β Πειραιά, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτης Μαλέλης, o οικονομολόγος Δημήτρης Διαμαντίδης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης, ο Στέφανος Χρήστου, η Κωνσταντίνα Στεφανίδου, η Νάνσυ Θεοτοκάτου- Αντωνάκου και η Κωνσταντίνα Κοσμίδου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Υποψήφιοι στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του Έβρου είναι ο πρώην υπουργός Γιώργος Ντόλιος, ο Παναγιώτης Ζαπάρτας και ο Ελευθέριος Χαμαλίδης.

Στο ψηφοδέλτιο της Ροδόπης, εκτός από τον εν ενεργεία Ιλχάν Σαμπρή Αχμέτ, υποψήφιοι είναι ακόμη οι Κυριακή Γολγάκη, Γιώργος Μανανάς, Σιμπέλ Μουσταφόγλου.

Στη Δράμα, εκτός από τη νυν βουλευτή Χαρά Κεφαλίδου που θα έχει και πάλι τον «κυρίαρχο» ρόλο, το ψηφοδέλτιο πλαισιώνουν οι Αναστάσιος Νικολαϊδης, Χρυσάνθη Χαρίσκου, Γιάννης Παπουτσής, Γιάννης Ξανθόπουλος.

Στην Καβάλα υποψήφιοι είναι ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής και η Μαρία Τσουρή ενώ, όσον αφορά το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης, που δεν έχει ανακοινωθεί, έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες του Γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ανέστη Αντωνιάδης, του Καπζά Μουζαφέρ, του Φώτη Καραλίδη και του Μπουράν Μπουρχάν.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τη μάχη του σταυρού στην Ημαθία δίνουν οι Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, Νίκος Μπρουσκέλης, Φώτης Καραβασίλης, Μπάμπης Γκιόνογλου, στο Κιλκίς ο Στέφανος Παραστατίδης, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Φραγκίδης, ο Θέμης Ανθρακίδης, ο Γιώργος Αναστασιάδης, η Αλεξάνδρα Στεφανίδου, ενώ στην Πέλλα οι Μακρίδου Αγαθή, Κική Παπαδάκη, Ραχήλ Αλεξανδρίδου, Νίκος Παπανικολάου, Γαβρίλος Τεκτερίδης.

Στις Σέρρες, ο νυν βουλευτής Μιχάλης Τζελέπης θα επιχειρήσει να επιβεβαιώσει και πάλι την κυριαρχία του ενώ, στην πρώτη λίστα των υποψηφίων συμπεριλαμβάνονται οι Κώστας Οικονόμου, Κυριάκος Μακινας, Ανδρομάχη Ιχτσή και Πασχάλης Τόσιος και Μιχάλης Τσερβίτσας.

Στην Πιερία, στον εκλογικό στίβο έχουν ήδη μπει ο Γιάννης Μαλτζάρης, η Μαρία Μίχου, ο Νίκος Τσακιρίδης και ο Σάββας Πετρίδης.

Σε ότι αφορά τα ψηφοδέλτια της συμπρωτεύουσας που δεν έχουν ανακοινωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της συμπρωτεύουσας, υποψήφιοι θα είναι οι Χάρης Καστανίδης, Νίκος Ξυλούρης, Αντώνης Σαουλίδης, Σοφία Μουτίδου, Πέννυ Δαλαμπούρα, Μαρία Λυκουριώτη, ενώ στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια, πλην του νυν βουλευτή Γιώργου Αρβανιτίδη που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, στον εκλογικό στίβο φαίνεται να εισέρχονται οι Δημήτρης Ζακαλκάς, Γιώργος Φεστερίδης, Μαρία Κιλαζίδου, Παναγιώτης Κοϊτζίδης, Κώστας Πετρίδης, Αναστάσιος Κοκόγιας, Ευγενία Κυριακάκη, Ελένη Χούλια, Θάλεια Ουζούνη, Βίκη Παπαγεωργίου.

ΗΠΕΙΡΟΥ

Την εκλογική μάχη στον νομό Ιωαννίνων θα δώσουν το στέλεχος της νέας γενιάς Σωτήρης Ζαρπαλάς, ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Κασσής, ο Κωνσταντίνος Γάτσιος, η Μαργαρίτα Ζήκου, ο Θανάσης Μανταλόβας και ο Νίκος Γκόλας και στον νομό Πρεβέζης, ο Κωνσταντίνος Κωνής, ο Σταύρος Κώστας και ο Χρήστος Πεπονής. Για το ψηφοδέλτιο της Άρτας που δεν έχει ανακοινωθεί, υποψήφιος θα είναι ο πρώην βουλευτής Χρήστος Γκόγκας ενώ, τα στελέχη που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» είναι ο Γιάννης Παπαλέξης και ο Χρυσοβαλάντης Αθανασίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στην Λάρισα, ο νυν βουλευτής Κώστα Μπαργιώτας θα «κονταροχτυπηθεί» με τον Φίλιππο Σαχινίδη ενώ, στον εκλογικό στίβο έχουν, επίσης, μπει δυναμικά οι Ευαγγελία Λιακούλη, Μιχάλης Τολίκας, Φανή Αγορίτσα, Μαρία Γάλιου, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Μαρία Μάρου, Νατάσα Παπαβασιλείου και Βασιλική Τσιτα.

Στη Μαγνησία, στο παιχνίδι της λαϊκής ετυμηγορίας έχουν εισέλθει οι Γιάννης Αναστασίου, Τρύφωνας Πλασταράς, Κώστας Πωποτάς, Γιάννης Σακκόπουλος, Φώτης Χατζηδημητρίου και Νίκος Χαυτούρας, στα Τρίκαλα, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Οικονόμου, η Φωτεινή Αναστασίου, ο Γιώργος Ηλιάδης, η Χρύσα Ντιντή, ο Κώστας Παπαευθυμίου και ο Κώστας Φαμίσης ενώ, στον νομό Καρδίτσας, το χρίσμα του υποψηφίου έχουν πάρει ο Σωτήρης Παπαγεωργίου, ο Στέφανος Ντραχας, η Δώρα Θωμοπούλου και ο Νίκος Κουκοσιας.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Yποψήφιοι με ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Βοιωτία είναι το πρώην στέλεχος της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Άρης Καρβούνης, ο Γιώργος Μουλκιώτης και η Κατερίνα Κοσκοβώλη, στην Εύβοια ο πρώην υπουργός Συμεών Κεδίκογλου, ο Γιάννης Μπουροδήμος, ο Αναστάσιος Σεπέτης, ο Χρήστος Παύλου, η Μίνα Παπαναστασίου, ο Γιώργος Παπαδιόχος και η Μαρία Παλαιολόγου – Νικολοπούλου, στην Φθιώτιδα ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσώνης, η Κωνσταντίνα Αντεριώτη ο Παναγιώτης Κυριακού, ο Χρήστος Γιαταγάνας και ο Γιάννης Σταύρου ενώ, στον νομό Φωκίδα οι Αλέξης Αθανασόπουλος και Πέννυ Σπυροπούλου.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ηλεία , εκτός από τον ισχυρό του νομού Γιάννη Κουτσούκο, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν ο Μιχάλης Κατρίνης, η Εύη Βεργοπούλου, ο Σάκης Κότσιφας, ο Μένης Χρόνης και η Δήμητρα Ζαφειροπούλου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, πέραν του νυν βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, που θα επιχειρήσει να διεκδικήσει μια νέα θητεία, τη μάχη της σταυρού θα δώσουν δίπλα του οι Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Βασίλης Αντωνόπουλος, Περσεφόνη Πιστιόλη, Αθανάσιος Τουρουνίδης.

Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο της Αχαΐας που δεν έχει ανακοινωθεί, εκτός από τον σημερινό βουλευτή Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες των Δημήτρη Κατσικόπουλου, Δήμητρας Μπάστα, Ηρακλή Ρούπα, Ολυμπίας Λόη, Λεμονιάς Νικολοπούλου, Μαρίνου Σκανδάμη. 

Στην Πελοπόννησο και στο ψηφοδέλτιο της Αργολίδας, εκτός από τον νυν βουλευτή Γιάννη Μανιάτη, που θα επιχειρήσει να έχει και πάλι τη μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις των «Κεντροαριστερών» ψηφοφόρων, βρίσκονται οι Γιάννης Στεφάνου και Ανδρέας Πουλάς. Στην Αρκαδία, ο νυν βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θα διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του ενώ, στον εκλογικό στίβο έχουν εισέλθει ο διαιτολόγος Δημήτρης Μπερτζελέτος, ο Γιώργος Πραχαλιάς και η Διαμάντω Σαραντοπούλου. Στην Κορινθία διεκδικούν την εκλογή τους οι Κατερίνα Φαρμάκη, Γιάννης Ανδρέου, Μαργαρίτα Δήμα, Χρήστος Γκιλίτσης, Κώστας Σπανός και Νίκος Χανιάς, στην Μεσσηνία, το στέλεχος της νέας γενιάς Μενέλαος Γερονικολός, ο Παναγιώτης Αλευράς και ο Γιάννης Διονυσόπουλος ενώ, στην Λακωνία, εκτός από τον ισχυρό του νομού και βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι Βάσω Γουργούλα, Κατερίνα Λεκάκη, Νίκος Σπανάκος.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Όσον αφορά τις υποψηφιότητες για τον νομό Κοζάνης που δεν ανακοινώθηκαν στο πρώτο κύμα, υποψήφιος θα είναι ο πρώην υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος θα επιχειρήσει να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο, ενώ στο πεδίο της μάχης αναμένεται να βρεθούν και οι Κώστας Βράκας, Λουκάς Ζαρογιάννης, Τάσος Τσιφλίδης .

Τη μάχη των εκλογών στην Φλώρινα δίνουν ήδη ο δικηγόρος Στέλιος Μαυρίδης, ο Νίκος Σαμαράς και ο Λεωνίδας Καλυβιανός, στα Γρεβενά ο Βασίλης Γκαλογιάννης ενώ, υποψήφιοι στην Καστοριά αναμένεται να είναι, μεταξύ άλλων, ο Θωμάς Αναστασίου, Περικλής Περιβολάρης και Βασίλης Ναούμ.

ΚΡΗΤΗ

Στο Ηράκλειο, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, υποψήφιοι είναι, επίσης, οι: Παντελής Αρβανιτάκης, Δημήτρης Μπρίμης, Γιώργος Παπαδάκης, Νίκος Σοφρωνάς, Ελένη Βατσινά, Χρήστος Στρατάκης. Τη μάχη του σταυρού στα Χανιά δίνει η πρώην βουλευτής Λίτσα Κουρουπάκη, ο Ιωάννης Μαργαρώνης, ο Κωνσταντίνος Μουντάκης και ο Γιώργος Πολιουδάκης, στο Λασίθι οι Αντώνης Βγόντζας, Φάνης Εικοσιπεντάκης, Μανώλης Κλώντζας και στο Ρέθυμνο ο Δημήτρης Βαονάκης, ο Νίκος Κοτζαμπασάκης και το πρώην στέλεχος της ΠΑΣΠ Απόστολος Ψωμάς.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ – ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στα Νότια Δωδεκάνησα, πέραν του νυν βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού, στη μάχη των εκλογών έχουν ριχτεί ήδη ο προερχόμενος από τη νέα γενιά Βάϊος Καλοπήτας, ο Βασίλης Χατζηγιακουμής, η Λίτσα Φτακλάκη, η Κατερίνα Γαβαλά, ο Βασίλης Χατζηγιακουμής και ο Σαράντος Μπακρυσιώρης.

Στα Βόρεια Δωδεκάνησα και στο ψηφοδέλτιο της Λέσβου υποψήφιοι είναι ο Νάσος Γιακαλής, ο Γιώργος Μηλιός και το πρώην στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Γιώργος Γιαλουλέλης. Όσον αφορά στη Σάμο, στην εκλογική λίστα βρίσκονται τα ονόματα των Γιώργου Γαϊτάνη και Λευτέρη Κουμά ενώ, στη Χίο την μάχη των εκλογών δίνει – τουλάχιστον προσώρας - ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης

Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων, στον εκλογικό στίβο έχουν εισέλθει οι: Γιάννης Βλασερός, Δημήτρης Μπάιλας, Χρήστος Πολατσίδης, Αλεξάνδρα Κουτρούλια - Δαρζέντα, Σοφία Θεολογίτου καθώς, και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Παπαμανώλης.

 *Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Στο Καρφί», 16/02/2019

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα