«Εμείς θα προτείνουμε προοδευτικό πρόσωπο για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας όταν ανοίξει η συζήτηση», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Υπογράμμισε, δε, ότι «Αυτό το οποίο αποδεικνύεται από τον συνδυασμό των δηλώσεων του κ. Τσίπρα με την κα Σπυράκη είναι ότι είναι αποφασισμένοι και οι δύο να εκλέξουν εκ νέου έναν συντηρητικό πρόεδρο στη θέση του κ. Παυλόπουλου ή τον ίδιο τον κ. Παυλόπουλο ξανά με ότι αυτό συμβολίζει και για την πορεία της χώρας.

«Εμείς με απόλυτο σεβασμό στο θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι πολύ κακώς ο κ. Τσίπρας τον εμπλέκει στα μικροκομματικά του παιχνίδια αλλά επίσης με πολύ μεγάλη σαφήνεια λέμε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συμβολίζει κάτι προοδευτικό γιατί έχει ανάγκη η πατρίδα μας μια νέα μεγάλη προοδευτική αλλαγή και για αυτό το λόγο θα προτείνουμε προοδευτικό πρόσωπο για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας όταν ανοίξει η συζήτηση», πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης. 

Ξεκαθάρισε δε ότι «Δεν θα παίξουμε παιχνίδια εμείς σαν αυτά τα οποία έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Παπούλια το 2011-’12 και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούσε, εμείς είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στο σήμερα. Επειδή όμως την άνοιξε ο κ.Τσίπρας αυτή τη συζήτηση προσπαθώντας να στήσει μια παγίδα στη ΝΔ, έγινε ταυτόχρονα και το πολιτικό του ξεγύμνωμα για αυτά τα οποία πιστεύει και αυτά τα οποία θα στηρίξει».

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αποσυνδέεται επί της ουσίας η εκλογή πρόεδρου της Δημοκρατίας από πιθανότητα διάλυσης της Βουλής. Καλό είναι αυτό το οποίο συμβαίνει και φυσικά είναι καλό ότι δεν πάμε με τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες σε μια εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα δημιουργήσει ασφάλεια για την επόμενη κυβέρνηση να έχει μπροστά της χωρίς τεχνικά τερτίπια, μια πλήρη περίοδο να παράξει έργο». 
Αναφερόμενος στην κατάθεση του κ. Τσουκάτου είπε ότι είναι προφανές επίσης βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερη φάση όσον αφορά την τελική απόφαση του δικαστηρίου.

«Εμείς μέχρι να βγει η τελική απόφαση δεν θέλουμε να κάνουμε κάποιο άλλο σχόλιο παρόλα αυτά ξέρετε ότι όλη η συζήτηση η οποία αφορά και τον κ. Τσουκάτο τότε είχε αναλυθεί από αυτούς οι οποίοι ήταν τότε στα πράγματα και ταυτόχρονα η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της , θα βγει μια απόφαση και μαζί με όσα γνωρίζει και ο ελληνικός λαός από τη συζήτηση η οποία έγινε στη Βουλή πριν από ενάμιση χρόνο για τα δάνεια των κομμάτων έχει μια πρώτη εικόνα», ανέφερε. 

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να δώσει κάποιες διευκρινήσεις ο κ. Σημίτης για εκείνη την περίοδο, σημείωσε ότι «Ο κ. Σημίτης γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει, το έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, τώρα το να βγαίνουνε διάφοροι οι οποίοι άλλοτε τον θυμούνται για καλούς λόγους και άλλοτε για κακούς λόγους και να προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις είναι κάτι. Η πολιτική ιστορία του τόπου είναι γνωστή, ξέρουν όλοι τι αποτέλεσμα είχε ο καθένας την περίοδο την κυβερνητική του θητείας. Ο κ. Σημίτης είναι ένας πρωθυπουργός ο οποίος το 2004 άφησε την Ελλάδα στο κέντρο των ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων επομένως δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Εκτιμώ ότι μετά την απόφαση και της Δικαιοσύνης όλα τα πράγματα θα ξεδιαλύνουν ακόμα περισσότερο».