Φουντώνουν τα σενάρια για τον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό, μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις από την κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται τις επόμενες ώρες να ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα και να … ικανοποιήσει όσους περιμένουν να υπουργοποιηθούν και φρόντισαν δημόσια να δηλώσουν την απόλυτη στήριξή τους στην κυβέρνηση. Φυσικά αυτοί δεν είναι μόνο από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην αναμονή βρίσκονται και κάποιοι από τους «έξι» πρόθυμους που ακόμη δεν έχουν υπουργείο και… ευελπιστούν σ’ αυτόν τον ανασχηματισμό.  

Εκτιμάται ότι έχει κριθεί ως μια πιθανή κατάλληλη στιγμή για τον ανασχηματισμό, που αποτελεί και μια από τις τελευταίες εκκρεμότητες της κυβέρνησης, να ανακοινωθεί λίγο πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού για το Μόναχο για να μετάσχει στην Διάσκεψη για την Ασφάλεια ή το αργότερο τη Δευτέρα με την επιστροφή του.

Ο ανασχηματισμός σε περίπτωση που τελικά ανακοινωθεί θα είναι «μίνι», αφού θα περιοριστεί στο να καλυφθούν οι κενές θέσεις.

Το άνοιγμα προς την κεντροαριστερά, από όπου σχεδιάζει η κυβέρνηση να αλιεύσει ψήφους θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του ανασχηματισμού. Αρχικά θα αντικατασταθούν η Κατερίνα Νοτοπούλου από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης καθώς είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με το όνομα του Κώστα Ζουράρι να ακούγεται, ενώ θα οριστεί νέος υφυπουργός Εργασίας, καθώς ο Νάσος Ηλιόπουλος κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Επίσης αναμένεται να οριστεί νέος υπουργός Εξωτερικών, θέση που κατέλαβε προσωρινά ο πρωθυπουργός μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά. Μάλιστα είχε δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι θα παραδώσει το αξίωμα μόλις ολοκληρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ενδεχομένως να δούμε μια αναβάθμιση του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Γιώργου Κατρούγκαλου. Ακούγονται επίσης τα γνωστά ονόματα όπως των Νίκου Μπίστη και Γ.Ραγκούση για έναν υπουργικό θώκο. Αλλά ακόμη και το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου και της Λούκα Κατσέλη.