Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου σε επίσημη ανακοίνωση του μιλά για δέσμευση της επόμενης Βουλής από τις αποφάσεις της παρουσίας όσον αφορά την κατεύθυνση της συνταγματικής αναθεώρησης ο Σταύρος Κοντονής έριξε τη «βόμβα».

Στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής συντάχθηκε με την άποψη της Νέας Δημοκρατίας: «Η αποψη αυτή δεν λαμβάνει υπ’όψιν της ότι υπάρχει ο ενδιάμεσος κρίκος που είναι το εκλογικό σώμα. Ο λαός που κρίνει. Άρα να αποτυπωθούν τα άρθρα και η κατεύθυνση, γιατί έτσι θα κρίνει ο λαός. Η επόμενη Βουλή όμως δεν δεσμεύεται από την προηγούμενη ως προς την κατεύθυνση. Πρέπει να προχωρήσουμε με σοβαρότητα και σύνεση που επιβάλλει το συνταγματικό κείμενο. Ο λαός θα κρίνει και θα αποφασίσει για την αναθεώρηση του Συντάγματος»

Οι «βόμβες» του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης δεν σταμάτησαν εκεί.

Ο κ. Κοντονής εξέφρασε τη διαφωνία του και για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο 32, η οποία θέλει εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό αν η Βουλή δεν επιτύχει την εκλογή. Ο κ. Κοντονής μίλησε ακόμη και για αλλοίωση πολιτεύματος αν συμβεί κάτι τέτοιο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να υπάρχει καμία συσχέτιση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη λαϊκή βούληση. Όποιος λέει ότι δεν έχει αρμοδιότητες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει λάθος. Άλλο οι υπερεξουσίες όπως το ότι μονομερώς ο ΠτΔ μπορούσε να διαλύσει τη Βουλή. Ο ΠτΔ πρέπει να εκλέγεται από το Κοινοβούλιο. Να δούμε πως θα αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου από τη διάλυση της Βουλής, αλλά αν παρεμβληθεί το εκλογικό σώμα τότε πλέον αλλοιώνεται η μορφή του πολιτεύματος και δεν νομίζω ότι κανένας δεν θέλει να ζήσουμε καταστάσεις που μπορεί να πυροδοτουν εντάσεις τραγικές» είπε ο κ. Κοντονής.