Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή του Θανάση Φουσκίδη, «Ήτανε Δίκαιο, Έγινε Πράξη» μίλησε ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με τη χθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας που αφορά τη μήνυση και αγωγή του εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη, κατά του Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμιση για τους απολύτως ψευδείς χαρακτηρισμούς του πρώην υπουργού στην επιτροπή της Βουλής για το ΚΕΕΛΠΝΟ όσο ήταν στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας. Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε: 

«Όσον αφορά την αγωγή δεν ισχύει, θα λογοδοτήσει, θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου και δε μπορεί να έχει την κάλυψη κανενός συναδέλφου του που έχει τις ίδιες απόψεις. Από κει και πέρα έχω να κάνω 2 παρατηρήσεις: Έχω πολλές ενστάσεις για τον συγκεκριμένο νόμο. Για το ότι δηλαδή η εκτελεστική εξουσία φρόντιζε μέσω της νομοθετικής να διαπράττει αδικήματα, ακόμα και κακουργήματα και συγχρόνως να εξασφαλίζει την ατιμωρησία της. Αυτό που έγινε με τον κ. Καμμένο, νομικά είναι πρωτοφανές και περιέχει και κοινωνική  και νομική απαξία, και ηθική απαξία. Δεν περίμενα μια τέτοια ερμηνεία του συγκεκριμένου άρθρου 86 που λέει πως η ακραία συκοφαντία του κύριου Καμμένου στην επιτροπή της Βουλής με όλο ψευδείς ισχυρισμούς για τον κ. Κουρτάκη και τα Παραπολιτικά, είπε μόνο ψέμματα σε ότι αφορά τα Παραπολιτικά.

Τότε ο κος. Κουρτάκης έκανε αμέσως μήνυση χωρίς ωστόσο να ζητήσει να εφαρμοσθεί η αυτόφωρη διαδικασία αντίθετα με όσα είχε κάνει ο Πάνος Καμμένος εις βάρος του κυρίου Κουρτάκη και θα τα δούμε αυτά στο μέλλον.  Σήμερα ωστόσο έκαναν τέτοια ερμηνεία που ενώ σήμερα ό Καμμένος δεν έχει πολιτική προστασία επειδή είναι απλός βουλευτής, είπαν πως το κρίνουμε τώρα αλλά όταν είπε όλα αυτά ήταν υπουργός. Για κάτι όμως που δεν έχει καμία σχέση με τις αρμοδιότητες του ως υπουργού Άμυνας. Πρόκειται για ντροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τους νομικούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για όσους γνωρίζουν νομικά στη Βουλή. Με λυπεί ιδιαίτερα ότι το μόνο που πρέπει τελικά να έχει κανείς στη Βουλή για να μη διώκεται για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου είναι ο φίλοι», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας ενώ συνέχισε λέγοντας: «Καταργείται το Σύνταγμα που απαιτεί ισονομία κάτι για το οποίο προσπαθούμε χρόνια». Ειδικά για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, ο κ. Καμμένος οδήγησε σε αυτόφωρη διαδικασία που έγινε με συνοπτικές διαδικασίες για τη γνωστή υπόθεση του γιου του, τον κύριο Κουρτάκη και Τζένο που και οι ίδιοι έχουν οικογένειες. Όταν όμως ο ίδιος θίγει υπολήψεις κρύβεται πίσω από τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών. Αυτά τα πράγματα είναι ντροπή», καταλήγει ο γνωστός ποινικολόγος.