Έριξε την «βόμβα», και μετά το σάλο που προκάλεσε και τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε, προσπαθεί να τα μαζέψει. Ο λόγος για τον Γιώργο Κατρούγκαλο, αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών που μέσα σε δύο ώρες, είπε και ξείπε… σύμφωνα με όσα βόλευαν τον ίδιο και την κυβέρνηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ειδικότερα, ο κ. Κατρούγκαλος μετά τα σχόλια για ευτελισμό και της Αναθεώρησης του Συντάγματος και την επίθεση που δέχτηκε από την αντιπολίτευση, όταν δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει την πρότασή του για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τελικά… το ξανασκέφτηκε. Παρ’ ότι οι δηλώσεις του έγιναν μπροστά σε δεκάδες κοινοβουλευτικούς συντάξεις, ωστόσο, δηλώνει τώρα, ότι πρόκειται για… fake news. Επιχειρώντας, όχι ωστόσο με επιτυχία, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ο Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε ούτε λίγο ούτε πολύ για fake news, λέγοντας ότι ουδέποτε είπε για απόσυρση βουλευτών ή άρθρων.  

«Το τελευταίο ημίωρο - μια ώρα δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα. Κυκλοφορεί ως fake news ότι τάχα δήλωσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποσύρει τις προτάσεις για το άρθρο 32. Οσο αυτό είναι στο επίπεδο των fake news η συζήτηση περιορίζεται στα προβλήματα της δημοκρατίας.

Πληροφορήθηκα όμως ότι επι αυτού του fake news τοποθετήθηκε η ΝΔ. Αυτό είναι μεγάλο ολίσθημα» είπε ο κ. Κατρούγκαλος στην Ολομέλεια για να συνεχίσει «Η ΝΔ κάνει αυτή την κοινοβουλευτική πονηρία και μετά την συμπληρώνει με χειρότερο ατόπημα. Να τοποθετείται με δήλωση που δεν έγινε ποτέ. Η συζήτηση στην επιτροπή πήγε καλά γιατί υπήρξε σεβασμός και δεν καταφεύγαμε σε fake news Μην σκιαμαχείτε. Να έχετε ήθος και να μην τοποθετείστε επι fake news. Να ανταλλάξουμε επιχειρήματα όχι με fake news και δηλώσεις που δεν υπάρχουν».

Πάντως, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την όλη διαδικασία, δικαιώνουν την αντιπολίτευση που μιλάει για ευτελισμό και παρωδία της διαδικασίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη του πρωθυπουργού.