Ένοχο για εξύβριση έκρινε σήμερα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για τις δημόσιες καταγγελίες του κατά του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη.

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός είχε κατηγορήσει και μάλιστα από το βήμα της Βουλής ότι ο δημοσιογράφος είχε διοριστεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας, όπου εργαζόταν επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Η εν λόγω συνεδρίαση είχε πραγματοποιηθεί στις 6-3-2017 με τον Παύλο Πολάκη να κατηγορεί τον πρώην υπουργό υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, πως είχε στείλει - μέσω διευθυντή του - στο ΚΕΕΛΠΝΟ λίστα με 25 άτομα που διορίστηκαν στον Οργανισμό. Ανάμεσα στα 25 ονόματα ήταν κια αυτό του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη.

Μετά την σχετική έρευνα αυτή αποδείχθηκε επίσης ότι ο Βασίλης Μπεσκένης δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως το Πρωτοδικείο επέβαλε και χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη.

Η απόφαση για τον Παύλο Πολάκη που δημοσιεύτηκε στα dikaiologitika.gr δείχνει ότι Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχτηκε τα επιχειρήματα του Β. Μπεσκένη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού που είχαν σκοπό « να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του».

Σε άλλο σημείο του σκεπτικού υπογραμμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στους ψευδείς αυτούς ισχυρισμούς «δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση». Το δικαστήριο αποφάσισε ότι κ. Πολάκης διαπόμπευε στη Βουλή αλλά και σε δημόσιες αναρτήσεις του κατά τον προσφιλή του τρόπο στο Facebook τον Β. Μπεσκένη λέγοντας ψέμματα αλλά και χωρίς να έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο γι αυτά που λέει.

Ενδιαφέρον όμως έχει και το σημείο του σκεπτικού της απόφασης που εξηγεί οτι ο Π. Πολάκης δεν προσπάθησε καν να βρει αποδεικτικά στοιχεία πριν αποφασίσει να εξυβρίσει τον Βασίλη Μπεσκένη καθώς αποδείχθηκε ότι η σχετική έρευνα έγινε μετά τις δηλώσεις του και όχι από τον ίδιο αλλά από την εισαγγελία διαφθοράς.