Αυλαία, σε ένα πολύκροτο τελικά και επεισοδιακό «διαζύγιο», έπεσε σήμερα, με τους Πάνο Καμμένο και Αλέξη Τσίπρα, να δίνουν δραματικό τέλος στην κοινή τους πολιτική πορεία στην εξουσία, με τον δε Καμμένο να δίνει ρεσιτάλ… ερμηνείας σε ένα δακρύβρεχτο σόου.

Ο αποχωρισμός του Πάνου Καμμένου από τον Αλέξη Τσίπρα, δεν ήταν μόνο ένας αποχωρισμός από την κυβερνητική συνεργασία αλλά σήμαινε και τον αποχωρισμό του από την εξουσία, τα υπουργεία, τις καρέκλες, τα προνόμια, ακόμη κι αυτά που απολάμβανε μέχρι πριν από λίγα λεπτά, ως αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο Πάνος Καμμένος, «μοιρολόγησε» από το βήμα της Βουλής, όλα όσα έχασε, ακόμη και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, την οποία οδήγησε σε διάλυση, καταθέτοντας το αίτημα διαγραφής του Θανάση Παπαχριστόπουλου, από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Παρά την προσπάθεια να φανεί ότι είναι το «θύμα» και ο «εξαπατημένος» από την συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν πείστηκε από το «δράμα της καρέκλας» του Πάνου Καμμένου και απάντησε στις καταγγελίες του πρώην κυβερνητικού του εταίρου ότι λειτούργησε ως «ψυχρός εκτελεστής», αποκαλύπτοντας ότι ο Πάνος Καμμένος επιχείρησε να ρίξει την κυβέρνησή του και τώρα φυσικά… ανταμείβεται ανάλογα.

Οι πρωτοφανείς κατηγορίες που αντάλλαξαν Τσίπρας και Καμμένος στη Βουλή, είναι μόνον ο πρόλογος από τα όσα αναμένεται να ακολουθήσουν στη συνέχεια καθώς και οι δύο άνδρες επιδιώκουν να αποτινάξουν αρχικά την μακροχρόνια συγκατοίκησή τους στην εξουσία και να μπορέσουν «απελευθερωμένοι» να απευθυνθούν στην εκλογική τους πελατεία. Τόσο όμως ο Καμμένος, όσο και ο Τσίπρας, προειδοποίησαν ο ένας τον άλλον, ότι θα γίνουν αποκαλύψεις για τις εξελίξεις που οδήγησαν στην οριστική τους ρήξη.  

Τσίπρας και Καμμένος, αναμένονται να επιχειρήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ένταση στην αντιπαράθεσή τους, με σκοπό να οδηγήσουν στην πόλωση, κάτι που χρειάζονται και οι δύο προκειμένου να συσπειρώσουν τις εκλογικές τους βάσεις.

Από τη μία ο Αλέξης Τσίπρα, απαλλαγμένος από τον Πάνο Καμμένο θα μπορέσει να υποστηρίξει ως νέο αφήγημα ότι είναι η αριστερή δύναμη που μπορεί να απευθυνθεί στην κεντροαριστερά, ενώ  από την άλλη ο Πάνος Καμμένος θα επιχειρήσει στους μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές να δηλώσει ότι «μαχόμενος» και μακριά από συμφέροντα θυσίασε την καρέκλα και την εξουσία, προκειμένου να βρει, όσο προλαβαίνει, το σημείο επαφής με το εκλογικό ακροατήριο που, το τελευταίο διάστημα, γύρισε την πλάτη στους ΑΝΕΛ.