Μετά το δακρύβρεχτο «κατηγορώ» του Πάνου Καμμένου στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το λόγο και αφού εξέφρασε την έκπληξή του για την «αυτοακύρωση» του πρώην κυβερνητικού εταίρο, πέρασε και ο ίδιος σε… προειδοποιήσεις, αλλά και καταγγέλλοντας ανοιχτά πως ο Πάνος Καμμένος είχε σχέδιο προκειμένου να ρίξει την κυβέρνησης: «Θα με ευγνωμονείς που κατάλαβα γρήγορα το σχέδιό σου να ανατρέψεις την κυβέρνηση ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».  

Ανέφερε χαρακτηριστικά : «Δεν είμαι εδώ για να ακολουθήσω την εντατική προσπάθεια που καταβάλετε να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.  

«Δεν θα μπω θέλω σε ψυχααλυτικές απαντήσεις. Είπατε ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες και που ήραν στο μυαλό οι στίχοι του Καβάφη: Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα έβρεις άλλες θάλασσες.  

«Ισως σε λίγους μήνες αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε τέσσερα χρόνια», συνέχισε ο πρωθυπουργός.  

«Θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα την προσπάθεια σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση προ ενός κρίσιμου εθνικού θέματος. «Θα με ευγνωμονείτε που δεν θα μείνετε στην ιστορία ως νέος Αντώνης Σαμαράς».  

Με στοίχους απάντησε και ο Πάνος Καμμένος: Αν οι ζητιάνοι σαν και εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπετανέοι σαν και εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα.