Τρόπο αναζητούν στην κυβέρνηση προκειμένου να μην… εξαγριώσουν τον ήδη απασφαλισμένο Πάνο Καμμενο, που όχι μόνο βλέπει τον κοινοβουλευτικό του αφανισμό, μέσω των δημοσκοπήσεων που τον «πετάνε» από την επόμενη Βουλή, αλλά και την διάλυση της ΚΟ του.  

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα έγινε γνωστή η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής με βάση την οποία αν αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος το κόμμα μένει χωρίς κοινοβουλευτική  ομάδα.

Μπορεί σήμερα ο Πάνος Καμμένος να έστειλε τελεσίγραφο στον Παπαχριστόπουλο προκειμένου να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του, όμως πολλοί εκτιμούν ότι ήδη έχει μαγειρευτεί από πριν η διάσωση και της ΚΟ του Πάνου Καμμένου και οι 151 του ΣΥΡΙΖΑ.  

Αργά το απόγευμα μάλιστα της Πέμπτης, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, που συχνά αποτελεί και τον «λαγό» του Μαξίμου έκανε μια… αινιγματική δήλωση στους δημοσιογράφους αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διάσωσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ. «Υπάρχει μια ολόκληρη μέρα αύριο για την οποία θα κάνετε ρεπορτάζ.

Γι’ αυτο τις προηγούμενες μέρες αφήσαμε αυτόν το χρόνο, θα πω και κάτι ακόμα, υπάρχει αύριο ολόκληρη μέρα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα. Καταλάβετέ το, το ξαναείπα: Αφήσαμε χρόνο για να μπορούν να θεραπευτούν πράγματα πριν έρθει η διάλυση».

Αυτό που πολλοί ωστόσο εκτιμούν είναι ότι ακόμη και μετά το διαζύγιο, ο Πάνος Καμμένος εξακολουθεί να «σέρνει» τον Αλέξη Τσίπρα με την κυβέρνηση να δείχνει ανεξήγητη σπουδή για το μέλλον της ΚΟ των ΑΝΕΛ, επιχειρώντας την διάσωσή της με κάθε πιθανό σενάριο. Ακόμη και επιχειρώντας την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός που από τη μια δηλώνει ότι δεν είναι εκβιαζόμενος, την ίδια στιγμή δείχνει να είναι έτοιμος για ακόμη μια «θυσία» προκειμένου να μην… εξαγριώσει περαιτέρω τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο. Στο Μαξίμου φαίνεται ότι θέλουν και την πίτα ολόκληρη (151) και το σκύλο χορτάτο (ικανοποιημένο τον πρώην κυβερνητικό του  εταίρο). 

Μάλιστα όταν ο πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε εάν αύριο το βράδυ ο κ. Παπαχριστόπουλός πάει στο γραφείο του με την επιστολή παραίτησης τον αποτρέψει ξανά από το να παραιτηθεί εκείνος απάντησε.   «Μιλάτε για μια βαριάντα (σ.σ. κίνηση στο σκάκι) που δεν έχει σχέση με την θεραπεία.

Τα άλλα που σας είπα να σκεφτείτε. Τελευταία συμβουλή δόθηκε εκείνη την ημέρα, αύριο θα αποφασίσει μόνος του. Και την προηγούμενη φορά μόνος του αποφάσισε, απλά εγώ του έθεσα υπόψιν του όλα τα δεδομένα. Καλά έκανε και δεν παραιτήθηκε, είχα πει ότι υπάρχει το χρονικό διάστημα να θεραπευτούν τα πράγματα».  

Με βάση τη δήλωση του κ. Βούτση, αλλά και το σκεπτικό των σεναρίων που κυκλοφορούν για την διάσωση της ΚΟ του Πάνου Καμμένου, αλλά παράλληλα και να παραμείνει η κυβερνητική πλειοψηφία των 151, φαίνεται ότι είναι συγκεκριμένες οι κινήσεις που μπορεί να γίνουν. Στο πλαίσιο ότι για να έχει ΚΟ ο Πάνος Καμμένος ,θα πρέπει να είναι εκλεγμένοι όλοι οι βουλευτές του με το ίδιο κόμμα, κι αυτή τη στιγμή ο κ. Φωκάς δεν είναι εκλεγμένος με τους ΑΝΕΛ, θα πρέπει ένας από τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν να επιστρέψουν πίσω στο κόμμα τους. Ο κ. Δημήτρης Καμμένος το απέκλεισε, όπως και ο κ. Γ. Λαζαρίδης.

Αυτός που μπορεί να δώσει τη λύση είναι μόνο ο κ.Νικολόπουλος που ενδεχομένως να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στην Πάτρα, και να παραιτηθεί. Έτσι η έδρα του θα πάει στον επόμενο βουλευτή που θα είναι από τους ΑΝΕΛ.

Αυτό το σενάριο συγκεντρώνει και τις μεγαλύτερες πιθανότητες.  Με λίγες πιθανότητες εμφανίζεται το σενάριο να παραιτηθεί ο κ. Παπαχριστόπουλος, να πάρει την έδρα το Τέρενς Κουίκ και… ρίχνοντας νερό στο κρασί τους Καμμένος και Τέρενς να πορευτούν μέχρι τις εκλογές μαζί, ή μέχρι την επόμενη ψηφοφορία που ο Κουίκ για να μην χαθούν οι 151 θα αναγκαστεί να ψηφίσει κόντρα στη γραμμή των ΑΝΕΛ. Υπάρχει πάντα και η λύση και πάλι ο Θ. Παπαχριστόπουλος να μην παραιτηθεί αλλά και να μην τον διαγράψει το πρωί όπως δήλωσε σήμερα ο κ. Καμμένος.    

Απασφάλισε ο Καμμένος  

Ο Πάνος Καμμένος που εξακολουθεί να πιέζει καθώς βλέπει να καταρρέει κοινοβουλευτικά, δείχνει για άλλη μια φορά προς το Μαξίμου ότι πρέπει… δράσει, γι’ αυτό και εξαπέλυσε νέα άγρια επίθεση προς την κυβέρνηση στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, μιλώντας λίγο πριν τον καταποντισμό του, για κυβέρνηση αποστασίας και αχάριστων.

Ο κ. Καμμένος σε ανάρτησή του στο twitter, κάνει λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και για «κυβέρνησης αποστασίας των αχάριστων».

«Αύριο η τελευταία πράξη του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος για τη Δημοκρατία μας, με Εθνική προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων», αναφέρει χαρακτηριστικά.