Κρίσιμη για το μέλλον των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θεωρείται η σημερινή μέρα, καθώς αναμένεται η απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής σχετικά με την «εκδοχή» Καμμένου ότι μπορεί να είναι αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ακόμα και αν χάσει τον Παπαχριστόπουλο, επειδή πήρε τον Αριστείδη Φωκά.

Η γνωμοδότηση αναμένεται να είναι αρνητική, καθώς στον Κανονισμό της Βουλής υπάρχει «ρήτρα» ότι ακόμα και αν μείνουν πέντε σε ένα κόμμα, οφείλουν άπαντες να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα. Ο κ. Φωκάς εξελέγη το 2015 με την Ένωση Κεντρώων.

Εκτάκτως συνεδριάζει και η ΚΟ των ΑΝΕΛ και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος αναμένεται να προχωρήσει στη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος έχει δηλώσει μεν ότι παραιτείται, αλλά παραμένει, είτε γιατί χάλασε το αυτοκίνητό του και άργησε στην... παραίτηση, είτε γιατί του το ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προκειμένου να ψηφιστεί «με ηρεμία από τη Βουλή» το πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ...

Εφόσον διαγραφεί ο κ. Παπαχριστόπουλος, οι ΑΝΕΛ θα μείνουν τέσσερις και θα θεωρούνται ανεξάρτητοι. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα διαλύεται, χάνουν γραφεία στη Βουλή και μετακλητούς υπαλλήλους.