Ξεχώρισαν και συγκίνησαν οι αναφορές στον Παύλο Μπακογιάννη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Στερεά Ελλάδα.

«Ένας άνθρωπος πολύ ζεστός, ένας άνθρωπος παθιασμένος με τον τόπο του, ένας άνθρωπος ο οποίος πρώτος είδε τις μεγάλες προοπτικές της Ευρυτανίας και πρώτος εκπόνησε ένα αναπτυξιακό σχέδιο για αυτόν τον τόπο, το οποίο και σήμερα αν το διαβάσει κανείς θα διαπιστώσει πόσο επίκαιρο είναι, πόσο ώριμο ήταν για την εποχή του. Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του κ. Μητσοτάκη από την ομιλία του σε κοπή πίτας στο Καρπενήσι.

Ειδική αναφορά έκανε μάλιστα στη δημοσιογραφική σταδιοδρομία του Μπακογιάννη. «Εάν πάτε να ξαναδιαβάσετε ορισμένα από τα κείμενά του από εκείνη την εποχή θα διαπιστώσετε πόσο επίκαιρα παραμένουν και σήμερα. Για το πως η δημοσιογραφία πρέπει να ελέγχει την εξουσία. Για το πως η δημοσιογραφία δεν μπορεί να υπόκειται στα οικονομικά συμφέροντα. Ο Παύλος Μπακογιάννης παρέμεινε μέχρι τελευταίας στιγμής δημοσιογράφος, πολιτικός, αλλά πάνω απ’ όλα αθεράπευτα Ευρυτάνας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, κάνοντας λόγο για την ανάγκη αναβάθμισης της παιδείας, ο κ. Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη: «Πόσες ώρες περπατούσε Κώστα, ο Παύλος Μπακογιάννης για να πάει σχολείο κάθε μέρα; Περπατούσε κάθε μέρα ώρες ολόκληρες για να πάει σχολείο, γιατί είχε μέσα του το μεράκι της προκοπής. Η γενιά, η μεταπολεμική γενιά η οποία πέρασε μέσα από την κόλαση ενός πολέμου και το κολαστήριο ενός εμφυλίου, μπόρεσε και έχτισε την Ελλάδα όπως την ξέρουμε σήμερα. Και το όχημα ήταν η δημόσια παιδεία. Αυτή τη δημόσια παιδεία θέλω να την ξαναχτίσω».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε μάλιστα και μια υπόσχεση στους κατοίκους της περιοχής: «Η δέσμευσή μου για την ολοκλήρωση του δρόμου Λαμία-Καρπενήσι σε πρώτη φάση και μετά Καρπενήσι - Αγρίνιο, είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο δρόμος αυτός θα γίνει. Δεν θέλω να υπάρχει απλά ένα τούνελ Παύλος Μπακογιάννης, θέλω να υπάρχει ένας δρόμος Παύλος Μπακογιάννης. Γιατί αυτόν τον δρόμο τον οραματίστηκε ο Παύλος.»