Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, σχολίασε την πρώτη δημοσκόπηση για τις εκλογές στο Δήμο Θεσσαλονίκης που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και στην οποία κατατάσσεται πρώτος στις προτιμήσεις των συμπολιτών του, στην πρόθεση ψήφου.

Μεταξύ άλλων σχολίασε, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης καταδεικνύουν «μια θερμά ενθαρρυντική υποδοχή της υποψηφιότητάς μου που μπήκε στην «αρένα» με αρκετά περιπετειώδη τρόπο και μία αναπόφευκτη χρονική υστέρηση στην παρουσία μου κι ενώ ακόμη επικρατεί σύγχυση σχετικά με τα πρόσωπα και τις στηρίξεις σε ένα μεγάλο μέρος των Θεσσαλονικιών».

Ο Νίκος Ταχιάος τόνισε μεταξύ άλλων: «Κρατώ από τις γνώμες τους την υποχρέωσή μου να βρεθώ δίπλα στους πολλούς και να τους πείσω για το πρόσωπό μου και το πρόγραμμά μου κι επίσης για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για την πόλη ο πιθανός κατακερματισμός σε παρατάξεις του ενός ή των δύο συμβούλων. Αυτό το τελευταίο δείχνει ότι ο στόχος δεν είναι απλώς η εκλογή μου ως δημάρχου, αλλά η εκλογή μιας μεγάλης και δημιουργικής ομάδας. Θα πετύχουμε και σε αυτόν.»

Αναλυτικά το σχόλιο του Νίκου Ταχιάου:

«Μία δημοσκόπηση είναι απλώς ένα εργαλείο. Κατανοώ λοιπόν τις σκέψεις και τα σχόλια των ανθυποψηφίων μου, καθώς προδικάζω τις εύλογες αντιδράσεις για την πρώτη έρευνα που βλέπει τη δημοσιότητα. Αυτό που διαβάζω στα αποτελέσματά της είναι μια θερμά ενθαρρυντική υποδοχή της υποψηφιότητάς μου που μπήκε στην «αρένα» με αρκετά περιπετειώδη τρόπο και μία αναπόφευκτη χρονική υστέρηση στην παρουσία μου κι ενώ ακόμη επικρατεί σύγχυση σχετικά με τα πρόσωπα και τις στηρίξεις σε ένα μεγάλο μέρος των Θεσσαλονικιών. Οι εκλογές δεν κρίνονται ούτε από τις δημοσκοπήσεις, ούτε τελειώνουν πριν πέσει και η τελευταία ψήφος στην κάλπη. Ευχαριστώ πολύ τους συμπολίτες μου για την πρώτη θετικότατη καταγραφή. Κρατώ από τις γνώμες τους την υποχρέωσή μου να βρεθώ δίπλα στους πολλούς και να τους πείσω για το πρόσωπό μου και το πρόγραμμά μου κι επίσης για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για την πόλη ο πιθανός κατακερματισμός σε παρατάξεις του ενός ή των δύο συμβούλων. Αυτό το τελευταίο δείχνει ότι ο στόχος δεν είναι απλώς η εκλογή μου ως δημάρχου, αλλά η εκλογή μιας μεγάλης και δημιουργικής ομάδας. Θα πετύχουμε και σ’ αυτόν.»