Ένα ακόμα προειδοποιητικό μήνυμα στους πρώην εταίρους του έστειλε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, λέγοντας ότι «θα έχουν πόλεμο αν επιχειρήσουν να διαλύσουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος».

Ο Τσίπρας με πούλησε 100 φορές, είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι «θα έχουν πόλεμο» αν διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ. «Εμείς κάποια στιγμή θα πίνουμε γκαζόζα στο καφενείο της Βουλής», είπε με νόημα ο τέως υπουργός Άμυνας.

«Αν κρατήσει στελέχη των ΑΝΕΛ στον ανασχηματισμό, θα έχουμε πόλεμο» σημείωσε ο Πάνος Καμμένος και επανέλαβε την εκτίμηση για βουλευτικές εκλογές πριν από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. «Αν προχωρήσουμε σε βρώμικες κινήσεις και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, παρέλαση δεν θα κάνουμε», είπε.

Για το περίφημο περιστατικό με τον Φωκά και την γκαζόζα, είπε: «Εγώ είπα στον βουλευτή μου να πάει για γκαζόζα, Για να καταλάβουν τι θα πει 'εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ'». Συνέχισε λέγοντας ότι συνομιλώντας με τον βουλευτή Φωκά, ο οποίος μετείχε ως εκπρόσωπος του κόμματος στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής που επρόκειτο να εγκρίνει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ, του είπε: «Θα πας επιδεικτικά και θα πιεις μια γκαζόζα στο καφενείο της Βουλής για να καταλάβουν τι σημαίνει 'εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ'».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Τέρενς Κουίκ, καθώς αυτός θα είναι ο πολιτικός που θα πάρει την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου όταν αυτός την παραδώσει. «Ο κ. Κουίκ ξεκίνησε με τους ΑΝΕΛ έγινε δύο φορές βουλευτέης και έγινε δύο φορές υπουργος. Εάν αποφασίσει να δολοφονήσει τους ΑΝΕΛ και να πετάξει στον δρόμο 50 οικογένειες, ας πάρει τις αποφάσεις του και ο λαός τις δικές του. Εγώ δεν θα παρακαλέσω κανένα».

«Έδειξε» δε τον ίδιο τον Τσίπρα, λέγοντας ότι «εάν ο Τσίπρας λειτουργήσει με την έννοια 'σου δίνω μια θέση για μια ψήφο', θα αποδείξει ότι όχι μόνο είναι αχάριστος αλλά θα δείξει και ότι ο ίδιος σχεδίασε την διάλυση της ΚΟ του εταίρου του».

Ο Πάνος Καμμένος κάρφωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι του είχε πει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «θα την δει η κυβέρνηση μετά τον Μάρτιο», πράγμα που τελικά δεν έγινε. Ισχυρίστηκε ότι υπήρξαν υπόγειες συνεννοήσεις του Μαξίμου με βουλευτές του προκειμένου να στηρίξουν τις «Πρέσπες».

Μάλιστα, για την κυρία Κουντουρά είπε ότι η ίδια η υπουργός Τουρισμού τού είπε ότι δεν θα ψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Στην κυρία Κουντουρά δόθηκε καρέκλα, στον κύριο Κόκκαλη δόθηκε καρέκλα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξαίρεσε για μια ακόμα φορά τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, «για την έντιμη στάση του».

Συνεχίζοντας το «κάρφωμα» του «καλύτερου πρωθυπουργού της Μεταπολίτευσης», όπως τον είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα, είπε: «Μου ζήτησε να καταψηφίσω τις Πρέσπες και να μπω στο Επικρατείας ή να κάνουμε νέα σύμπραξη».

Σε ερώτηση γιατί δεν στήριξε την πρόταση μομφής της ΝΔ το καλοκαίρι του 2018, ώστε να μην υπογράψει τη Συμφωνία, ο κ. Καμμένος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι η πλειοψηφία είχε βρεθεί και πριν την πρόταση μομφής με το Ποτάμι και το ΚΙΝΑΛ.

Επανήλθε δε με τη γνωστή θεωρία ότι «και να ερχόταν ο Μητσοτάκης, πάλι Βόρεια Μακεδονία θα λεγόταν», όπως επίσης ότι οι Πρέσπες δεν θα ισχύσουν ποτέ, λόγω και της στάσης που θα τηρήσει η Βουλγαρία (κατά την άποψή του) στον ΟΗΕ.

Για τις κρίσεις στο ΚΥΣΕΑ, είπε ότι έγιναν από τον ίδιο τον Τσίπρα χωρίς καμία ανάμειξη του νέου υπουργού Ευ.Αποστολάκη. Μάλιστα πρόσθεσε πως πλέον στο στράτευμα έχει μπει μηχανισμός από το παλιό ΠΑΣΟΚ.

Για τη στήριξη της κυβέρνησης στον Μαδούρο, είπε ότι αυτό είναι απαράδεκτο, και ότι εκείνος στο υπουργείο Άμυνας «σταματούσε διάφορες ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ, που έμπαιναν σε πλοία και πήγαιναν στην Παλαιστίνη». Δήλωσε δε λάβρος φιλο-αμερικανός και ευρωσκεπτικιστής. Θυμήθηκε και μια παλαιότερη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Κώστα Ήσυχο (άλλοτε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησε στο ΥΠΕΘΑ στην πρώτη περίοδο της κυβέρνησης Τσίπρα): «Ήθελε να ονομάσουμε στρατόπεδο στη Μακεδονία 'στρατόπεδο Σαράφη'. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα διέλυε το στράτευμα. Μετά έρχονταν διάφοροι ΣΥΡΙΖΑιοι για να περάσουν νομοσχέδια για τους στρατιώτες που δεν θέλουν να φέρουν όπλα, τους αρνητές.»

Προανήγγειλε κάθοδο στις Ευρωεκλογές δυνατά και ευρωσκεπτικιστικά και ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι η «ασφαλιστική δικλείδα του αύριο».

Για τον Τσίπρα δήλωσε πικρία: Εγώ τον έκανα πρωθυπουργό, του έφτιαξα τη σχέση με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ και εκείνος έφτασε με αποστασίες να διαλύσει την Κοινοβουλευτική μου Ομάδα. Δεν έχω ξαναμιλήσει μαζί του».

Αλλά για τον Πολάκη, είπε ότι τον αγαπάει πολύ: «Δουλευταράς και έντιμος άνθρωπος, αν τον γνωρίσει κανείς από κοντά. Κάνω παρέα μαζί του, ψαρεύουμε». Για το ύφος του, απάντησε: «Τον φτάσατε και τον σκάσατε. Λέει μια κουβέντα παραπάνω, αλλά είναι γνήσιος και ειλικρινής.»

«Τον περιμένω τον Κοτζιά»

Για μια ακόμα φορά επιτέθηκε στον τέως υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, λέγοντας ότι έχει παραβιάσει τη νομοθεσία στην υπόθεση των εταιρειών που συνάπτουν συμβάσεις με το ΥΠΕΞ για τις βίζες. Ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο Εξωτερικών επί Κοτζιά έδωσε τη δουλειά σε εταιρείες συμφερόντων Σόρος.

«Τον περιμένω και θα πάει φυλακή» είπε χαρακτηριστικά.