Σε ριζική ανανέωση του οργανωτικού της σχήματος προχωρά η Νέα Δημοκρατία, που το πρωί της Πέμπτης ανακοινώνει τα νέα ονόματα γραμματέων και αναπληρωτών γραμματέων που θα στελεχώσουν το κόμμα. Ενδεικτικό της ανανέωσης, όπως σημειώνει η Πειραιώς, είναι ότι το νέο σχήμα θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα σε ποσοστό 73%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη.

Τα νέα πρόσωπα θα αντικαταστήσουν τα κομματικά στελέχη που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους για να πολιτευθούν στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Πρόκειται για γραμματείς της ΝΔ, αναπληρωτές γραμματείς, αναπληρωτές εκπροσώπους Τύπου, αλλά και στενούς συνεργάτες και συμβούλους του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, που πλέον μπαίνουν στη μάχη του σταυρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Π», ανάμεσα στα νέα ονόματα είναι ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Γιάννης Μαστογεωργίου, που θα αναλάβει αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας) ο κ. Μαστρογεωργίου έχει μεταπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς σχέσεις, στην ευρωπαϊκή πολιτική οικονομία και το ευρωπαϊκό δίκαιο, από τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και το ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ). Στα νέα στελέχη θα είναι επίσης ο Γιάννης Μπρατάκος, B’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας πληροφορικής, που προορίζεται για γραμματέας παραγωγικών τομέων, η νεαρή δικηγόρος Εβίνα Γιακουμάτου (κόρη του Γεράσιμου Γιακουμάτου) και ο Αντώνης Βασιλοκωνσταντάκης, φέρελπις δικηγόρος με σπουδές σε Αθήνα και Παρίσι.

Στη γραμματεία της τοπικής αυτοδιοίκησης θα δραστηριοποιηθεί ο Κούλης Βρεττάκος, που διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία στο χώρο, καθώς μεταξύ άλλων έχει διατελέσει για δύο τετραετίες δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας, για τρεις τετραετίες νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά, αναπληρωτής νομάρχης και σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.

Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον κεντρικό κομματικό μηχανισμό της ΝΔ μετά τον «ανασχηματισμό» συγκαταλέγεται ακόμα ο νεαρός επιχειρηματίας και επί πολλά χρόνια στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, Γιάννης Μαρτάτος και ο γεωπόνος και επίσης πρώην Οννεδίτης και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Θανάσης Μαυρομμάτης.