Σε ανακοίνωση προχώρησε τελικά η ΝΔ, όπως είχε γράψει το parapolitika.gr, κάνοντας ριζικό ανασχηματισμό και βάζοντας σε θέση εκλογικής μάχης τη Νέα Δημοκρατία.

Ουσιαστικά ξεκινά μια νέα περίοδος την οποία έχει ήδη προαναγγείλει ο πρόεδρος της ΝΔ, όπου θα αντικατασταθούν δεκάδες κομματικά στελέχη που θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εθνικές, αλλά και αυτοδιοικητικές εκλογές και στις θέσεις τους θα μπουν νέα πρόσωπα, που θα αποτελέσουν, μαζί με τους υπολοίπους που παραμένουν, τον κεντρικό μηχανισμό της Πειραιώς για τις τετραπλές εκλογές.

Ενδεικτικό της ριζικής ανανέωσης είναι ότι το νέο σχήμα θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα σε ποσοστό 73%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΝΔ και τα ονόματα των υποψηφίων

Την ώρα που η κυβέρνηση- κουρελού προσπαθεί να επιβιώσει με υλικά και μεθόδους του παρελθόντος, η ΝΔ κάνει πράξη την πλήρη ανανέωση του οργανωτικού της σχήματος ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Οι σχετικές ανακοινώσεις των νεών γραμματειών, και των δεκάδων νέων στελεχών που θα δώσουν από την πρώτη γραμμή τις εκλογικές μάχες του 2019 θα γίνουν αύριο. Ενδεικτικό της ριζικής ανανέωσης είναι ότι το νέο σχήμα θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα σε ποσοστό 73%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη.

Ενόψει αυτών των ανακοινώσεων η ΝΔ δημοσιοποιεί από σήμερα σε ποιες περιφέρειες θα πολιτευθούν στις επικείμενες εθνικές εκλογές όλα τα στελέχη της που είχαν μέχρι σήμερα θέσεις ευθύνης στο κεντρικό οργανωτικό σχήμα της ΝΔ.

Πρόκειται για γραμματείς της ΝΔ, αναπληρωτές γραμματείς, αναπληρωτές εκπροσώπους, στενούς συνεργάτες και συμβούλους του προέδρου της ΝΔ καθώς και τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να ευχαριστήσει προσωπικά για τη μέχρι τώρα συμβολή τους.

Παράλληλα η ΝΔ σήμερα ανακοινώνει και τις περιφέρειες στις οποίες θα πολιτευθούν οι εν ενεργεία βουλευτές της της πρώην Β Αθήνας, του Υπ. Αττικής, του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά και εκείνοι που προσχώρησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ