Για όλους και για όλα μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στο απόηχο της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν στα σχόλιά του για τη στήριξη του Τσίπρα στο καθεστώς Μαδούρο και αυτό, παρά τη στάση της ΕΕ υπέρ του μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας, Χουάν Γουαϊδό. 

«Θυμάστε κάτι φωτογραφίες του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου σε ένα νησάκι, φορολογικό παράδεισο στη Βενεζουέλα; Όταν έχεις κάνει τέτοια ταξιδάκια προφανώς δεν είσαι σε θέση να κατακρίνεις ένα καθεστώς που αν ανοίξει το στόμα του μπορεί να έχεις πολύ μεγάλο πρόβλημα. Και αυτό αποδεικνύεται εκ του γεγονότος ότι την ίδια ώρα που ξεκίνησε ο Τσίπρας αυτή τη διεθνή εκστρατεία για να πάρει το Νόμπελ, την ίδια ώρα αναγκάζεται να εκδώσει δήλωση στήριξης υπέρ του Μαδούρο που φυσικά ως προς την υποψηφιότητά του για το Νόμπελ είναι ό,τι χειρότερο. Άρα ο κ. Τσίπρας θα χάσει και το Νόμπελ γιατί θέλει να προστατεύσει τον Μαδούρο, και θέλει να προστατεύσει το Μαδούρο γιατί ο Μαδούρο από κάπου τον κρατάει.»

Αναφερόμενος στη συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στην ΕΡΤ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε ότι «κάτι πολύ σάπιο υπάρχει σε όλη αυτή την ιστορία» και εξήγησε:

«Όταν συναντήθηκε ο Τσίπρας με τον Ζάεφ το Μάρτιο του 2018 στη Σόφια, δύο μέρες μετά ο κ. Ζάεφ συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, από τα πρακτικά του συμβουλίου τα οποία κυκλοφόρησαν αναφέρεται ότι ο Ζάεφ ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς στα Σκόπια ότι ο Τσίπρας του είπε ότι δεν μπορώ να περάσω τη συμφωνία με τον Καμμένο αλλά μην ανησυχείτε θα την περάσω με τον Στ. Θεοδωράκη και το ΠΟΤΑΜΙ. Σημειώστε ότι δύο μέρες μετά, ο κ. Τσίπρας είδε τον κ. Θεοδωράκη και σημειώστε ότι εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ΠΟΤΑΜΙ γιατί το ΠΟΤΑΜΙ είχε προσχωρήσει στο ΚΙΝΑΛ. Άρα λοιπόν εδώ φαίνεται ότι τα είχαν όλα ρυθμίσει και συμφωνήσει πριν καν υπογραφεί η Συμφωνία και θα πρέπει ο κ.Θεοδωράκης να μας πει από πότε είχε κάνει τη συμφωνία με τον Τσίπρα ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία όποια και να ήταν. Άρα λοιπόν εδώ φαίνεται ότι η παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων και συγκεκριμένα των ΗΠΑ και της Γερμανίας είχε ξεκινήσει να έχει αποτέλεσμα πολύ πριν από ό,τι εμείς νομίζουμε.»

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ήρθε πολύ καθυστερημένα και με λάθος τρόπο.

Και διευκρίνισε: «Βάσει του νόμου του κ. Βρούτση και της κυβερνήσεως Σαμαρά ο βασικός μισθός έχει ήδη αυξηθεί από το 2017 άρα τώρα ειμαστε με δύο χρόνια καθυστέρηση. Δεύτερον, αν είχε ακολουθηθεί ο ρυθμός του νόμου Βρούτση θα ήταν πάνω από τα 650 ευρώ, άρα είναι λίγο, αλλά το κυριότερο είναι ο λάθος τρόπος. Ο νόμος Βρούτση προέβλεπε παράλληλη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών γιατί αν αυξάνεις απλώς το βασικό μισθό χωρίς να μειώνεις τα βάρη της επιχείρησης τότε στην ουσία μειώνεις την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων άρα αυξάνεις την ανεργία και κάνεις το κόστος εργασίας υψηλότερο. Ο κ.Τσίπρας αύξησε το μισθολογικό κόστος με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τώρα το ξανά-αυξάνει με την αύξηση του βασικού μισθού χωρίς παράλληλα να μειώνει από την άλλη πλευρά τα έξοδα. Άρα τα έχει κάνει όλα λάθος και φυσικά η ελληνική οικονομία θα τα πληρώσει και πάνω από όλα οι εργαζόμενοι, που άλλοι θα χάσουν τη δουλειά τους και άλλοι δεν θα βρουν δουλειά.»

Για την Novartis ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι έχει κουράσει αυτή η ιστορία «και έχει κουράσει και η κ. Τουλουπάκη. Αν θέλει να κάνει, ας το κάνει να τελειώνουμε. Αν δεν έχει να κάνει, ας σταματήσουν αυτές οι άθλιες διαρροές. Η υπόθεση της Novartis έτσι όπως έχει εξελιχθεί είναι ένα τεράστιο φιάσκο και δικαστικό φιάσκο, γιατί τόσες παραιτήσεις εισαγγελέων σε μια υπόθεση εγώ δεν θυμάμαι άλλη φορά στην ιστορία.»

Για τη ΝΔ και τη συνέντευξη του Νίκου Δένδια, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν έχει τάσεις, δεν έχει ούτε εθνικιστικά ούτε ακροαριστερά γκρουπούσκουλα. «Συμφωνώ με τον κ. Δένδια, ότι η ΝΔ εκπροσωπείται από τον αρχηγό της τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Δένδιας έθεσε έναν προβληματισμό ότι αν η ΝΔ πάει πιο δεξιά θα πάει στο 18% με μια ασαφή αναφορά στο αποτέλεσμα του Μαΐου του 2012. Το Μάρτιο του 2012 η ΝΔ δεν πήρε 18% γιατί πήγε δεξιά, αν αυτό συνέβαινε δεν θα έχανε από τα δεξιά της ένα 10-12% που πήραν οι ΑΝΕΛ. Η ΝΔ αντιθέτως το 2012 τις μεγάλες απώλειες της είχε προς τα δεξιά, άρα η μετατόπισή της δεν ήταν προς τα δεξιά. Το 18% το πήρε τότε γιατί ακολούθησε την ευρωπαϊκή γραμμή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, συμμετέχοντας στη κυβέρνηση Παπαδήμου και προσπαθώντας να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη. Το ακριβώς ανάποδο δηλαδή από αυτό που ειπώθηκε, το λεω απλώς για λόγους ιστορίας.»

Αναφορικά με την εκδήλωση των Ενώσεων Αποστράτων και των Παμμακεδονικών οργανώσεων στο Πολεμικό Μουσείο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Χθες πήγε χαρτί από το ΓΕΣ όπου τους αρνούνται την αίθουσα δηλαδή τους εμπόδιζαν να κάνουν την εκδήλωση διότι βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών η εκδήλωση πλέον για την ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι παράνομη. Νομίζω επικαλέστηκαν πιθανότητα επεισοδίων αλλά αυτό εννοούσαν. Για πρώτη φορά στην ιστορία σε ένα δημόσιο κτήριο και μάλιστα του υπουργείου Αμύνης δεν μπορούμε να μιλήσουμε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, μιλάμε για αδιανόητα πράγματα.»