Με μία αιχμηρή και ιδιαίτερα φορτισμένη ομιλία ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι: "Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί τη χειρότερη στιγμή της κυβέρνησης. Είναι ένα προϊόν πολιτικού αμοραλισμού, ιδεοληψίας και υποτέλειας."

Για τους χιλιάδες Έλληνες πολίτες που διαδηλώνουν κατά της Συμφωνίας και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι τους, ανέφερε: "Σας βολεύει να τους λέτε ακραίους. Γιατί στόχος σας δεν είναι να πάει η χώρα μπροστά αλλά να διχάσετε τους αντιπάλους σας. Θέλετε να δημιουργήσετε τους εχθρούς που σας βολεύουν."

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρομενος στην "επέτειο" των 4 χρόνων για τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, σχολίασε:" Σαν σήμερα πριν 4 χρόνια ξεγελάσατε τους Έλληνες με υποσχέσεις. Τους τάξατε αξιοπρέπεια και εθνική περηφάνια και γίνατε οι Φιλιππινέζες των ξένων συμφερόντων. Βρήκατε βέβαια και πρόθυμους εφιάλτες στην Ελληνική Βουλή. Μετατρέψατε τη σημαία σε βραβείο κλήρωσης.Όσοι διαδηλώνουν με την Ελληνική Σημαία, για εσάς, είναι ακραίοι και όσοι την καίνε, Επαναστάτες. Υποστηρίζετε πως η πολιτική σας αποτελεί ανάχωμα στον εθνικισμό. Αυταπάτη ή σκοπίμως λέτε ψέματα! Γιατί η δική σας πολιτική, παράγει τον εθνικισμό ως αντίπαλο δέος. Ο εθνικισμός είναι η άλλη όψη του Εθνομηδενισμού. Η πολιτική σας και οι διεθνιστικές απόψεις σας τροφοδοτούν τον εθνικισμό, απέναντι στο οποίο, μοναδικό ανάχωμα είναι ο πραγματικός πατριωτισμός. Ο δημοκρατικός, γνήσιος και ανόθευτος πατριωτισμός. Έναν πατριωτισμό που δεν καταλαβαίνετε. Και τον χαρακτηρίζετε αναχρονιστικό."

Μάλιστα, απευθυνομένος στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, που ψήφισε τη Συμφωνία, της είπε: "Εγώ κυρία Παπακώστα όταν πηγαίνω στην εκλογική μου περιφέρεια, την Αχαΐα, με υπερηφάνει κοιτάω στα μάτια τους συμπατριώτρες μου, έχοντας ψηλά το κεφάλι. Εσείς άραγε μπορείτε;"