Την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή χαιρέτισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Χαιρετίζω την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων, κάτι το οποίο συμβάλει σημαντικά στη σταθερότητα και την ευημερία ολόκληρης της περιοχής. Προσβλέπω στο μέλλον η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» ανέφερε, μέσω Twitter, ο Γ. Στόλτεμπεργκ.

«Ανυπομονώ να δω τη Βόρεια Μακεδονία να εντάσσεται στο ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.

Είχε προηγηθεί κοινή δήλωση κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι χαιρέτισαν μεταξύ άλλων την κύρωση της συμφωνίας.

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, με μήνυμά τους στο twitter, τοποθετήθηκαν για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.

«Είχαν φαντασία, ανέλαβαν το ρίσκο, δεν δίστασαν να θυσιάσουν τα συμφέροντά τους για το κοινό καλό. Αλέξη, Ζόραν – μπράβο! Πετύχατε το ακατόρθωτο», ανέφερε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Tην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, από τη Βουλή των Ελλήνων, χαιρετίζουν με κοινή δήλωσή τους, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.