Σκληρή απάντηση στον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερό, δίνει η Τ.Ο. Κω της Νέας Δημοκρατίας για την απίστευτη τοποθέτησή του στη Βουλή σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών. «Σας ζηλεύουμε» είπε ο βουλευτής απευθυνόμενος στους Μακεδόνες και ευχήθηκε μία αντίστοιχη συμφωνία με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καματερός προέβη σε πρωτοφανείς δηλώσεις λέγοντας ότι επιθυμεί μία Συμφωνία των Πρεσπών και για τα Δωδεκάνησα με την Τουρκία, αναφερόμενος ακόμη και στα σύνορα μας στο Αιγαίο.

Έχουμε συνηθίσει από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανεύθυνοι στα λόγια και στις πράξεις τους, αλλά οι δηλώσεις του κ. Καματερού περνούν στο στάδιο της ακραίας επικινδυνότητας για τις εθνικές μας θέσεις.

Ο κ. Καματερός, προτού προβεί στις επαίσχυντες αυτές δηλώσεις, έπρεπε να γνωρίζει τουλάχιστον τα στοιχειώδη. Δηλαδή ότι:

Η Ελλάς δεν αναγνωρίζει καμία συνοριακή διαφορά με την Τουρκία.

Η μόνη διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Η καθημερινή συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο είναι άκρως παράνομη και αντίθετη σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.

Επίσης, ενημερώνουμε τον κ. Καματερό ότι δεν υπάρχουν Έλληνες Δωδεκανήσιοι και μη Έλληνες Δωδεκανήσιοι».

Τι είχε δηλώσει ο Ηλίας Καματερός

Κατά τη συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, χτές Τετάρτη, στην Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγεται στα Δωδεκάνησα είπε: «Είμαι περήφανος με αυτή τη Συμφωνία γιατί τώρα μπορώ να απευθύνομαι στους Μακεδόνες, τους συμπατριώτες μας. Μακάρι να είχαμε και εμείς μια Συμφωνία των Πρεσπών. Σας ζηλεύουμε εσάς τους Μακεδόνες. Έχετε εσείς πρόβλημα ασφάλειας; Εμείς στα Δωδεκάνησα και στα νησιά μας περνάμε κάθε μέρα με τα αεροπλάνα από πάνω δεκάδες και γίνονται αερομαχίες. Έχετε πρόβλημα με τα σύνορά σας και πολύ περισσότερο με τη Συμφωνία τώρα που το λύνει και δεν υπάρχει καμιά διεκδίκηση; Όχι. Για ρωτήστε εμάς. Διεκδικούν τα νησιά μας κι όλο και πιο πολύ διεκδικούν περισσότερα. Για ρωτήστε εμάς, έχουμε πρόβλημα δραστηριοτήτων στην παραμεθόριο; Οι ψαράδες δεν μπορούν να ψαρέψουν στα Ίμια αντιμετωπίζοντας τα τούρκικα πολεμικά».

Και συνέχισε ο Ηλίας Καματερός: «Πολύ θα θέλαμε αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες να είχαμε τη δυνατότητα, όπως εσείς, να έχουμε μια τέτοια γείτονα χώρα, να έχουμε μια τέτοια κυβέρνηση της γείτονας χώρας που να μπορούμε να κάνουμε μια τέτοια συμφωνία και να ζούμε ειρηνικά και να μην έχουμε κανένα κίνδυνο».

«Σας ζηλεύουμε αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες. Είναι δυνατόν να είμαστε προδότες εμείς, προδότες και ο Ζάεφ; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» έκλεισε την ομιλία του ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός.