Τόση μεγάλη είναι η πρεμούρα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης να περάσει η Συμφωνία των Πρεπσών στην οποία αντιδρά όχι μόνο η αντιπολίτευση, αλλά και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που έφτασε στο σημείο να καταγγέλλει την ίδια την χώρα μας για… αλυτρωτικά συνθήματα.

Ο κ. Βούτσης πιεσμένος από την μεγάλη ανάγκη να περάσει, με κάθε κόστος, η κυβέρνηση την Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ότι το σύνθημα που ακούγεται από εκατομμύρια Ελλήνων: «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», είναι αλυτρωτικό σύνθημα.

Συγκεκριμένα, ο  πρόεδρος Βουλής Νίκος Βούτσης εξαπέλυσε σφοδρά πυρά  κατά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν  το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και  για το γεγονός ότι κρύφτηκαν πίσω από το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική σύνθημα» το οποίο όπως είπε περιέχει αλυτρωτισμό.

Ο κ. Βούτσης μάλιστα,  χαρακτήρισε την στάση αυτή των δύο κομμάτων ως ένα τρικ που τελικά απεδείχθη ότι  είχε κοντά ποδάρια ωστόσο έδωσε την ευκαιρία να οργανωθούν συλλαλητήρια που είχαν ως κεντρικό αίτημα να μην υπάρχει η χρήση του όρου Μακεδονία, συλλαλητήρια που όπως είπε λειτούργησαν ως θερμοκήπιο για να βλαστήσουν επικίνδυνες απόψεις.

Την ώρα ωστόσο που ο κ. Βούτσης με την συγκεκριμένη τοποθέτηση προκαλεί διχασμό, κάνει και μαθήματα πατριωτισμού και δηλώνοντας πως «δεν θέλουμε  μίσος για τους άλλους λαούς και τους λαούς της περιοχής. Πατριωτισμός δεν είναι το μίσος δεν είναι η περίκλειστη Ελλάδα».  

Εκεί που μας χρώσταγαν… μας πήραν και το βόδι οι Συριζαίοι.