Πρόθεση μας να χρησιμοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα για να θέσουμε τους πάντες προ των ευθυνών τους, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, εν όψει της έναρξης της συζήτησης για την Συμφωνία των Πρεσπών. 

Έσπευσε να υπενθυμίσει και να προειδοποιήσει ότι αν η Συμφωνία ψηφιστεί, δεν θα μπορεί να αλλάξει ποτέ. «Είναι δηλαδή μια οριστική απόφαση την οποία λαμβάνει η Βουλή των Ελλήνων εκ μέρους του ελληνικού έθνους έναντι της ιστορίας», πρόσθεσε. 

Στη συνέχεια είπε ότι στη ΝΔ θεωρούν ότι ο κ.Τσίπρας δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποποίηση για να πάρει μια τέτοια απόφαση

«Ξέρω ότι και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει και το γνωρίζει διότι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του συντάγματος ο κ.Τσίπρας έχει προτείνει ότι με τη συλλογή 500 χιλ. υπογραφών οι κυβερνήσεις πρέπει να υποχρεώνονται σε δημοψήφισμα για την περίπτωση ζητημάτων εθνικών μεγάλης σημασίας. Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα βράζει», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. 

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση από πηγές από το Μαξίμου, ο κ. Γωργιάδης είπε, ότι «Είναι μια πολύ σοβαρή διαδικασία αυτή για να την περάσουμε με ειρωνείες και γελάκια. Αυτές οι εξυπνάδες του κ.Καρτερού και του κ.Τσίπρα με αφήνουν παγερά αδιάφορο και δεν έχω καμία διάθεση να τις συζητήσω. Κατά τη γνώμη μου το να ψηφίσουν βουλευτές υπέρ των Πρεσπών και υπέρ της κυβερνήσεως δεν είναι κυβερνητική νίκη, αντιθέτως είναι μεγάλη κυβερνητική ζημία διότι η ελληνική κοινωνία αηδιάζει με αυτά που έγιναν στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα. Άρα αν νομίζει ο κ.Τσίπας ότι είναι νίκη να παίρνει την κα Κουντουρά και την κα Παπακώστα, τον κ. Ζουράρι και τον κ. Κοκκαλη και να τους κάνει υπουργούς για να πάρει τη ψήφος τους, αν αυτό τον κάνει να αισθάνεται νικητής σας διαβεβαιω ότι στην ελληνική κοινωνία αυτό είναι να βλέπει επιτέλους τον Τσίπρα με το πραγματικό του πρόσωπο».

Για τον Πάνο Καμμένο και την στροφή που έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει μεγαλύτερες ευθύνες για το θέμα από τον  Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Καμμένος από εδώ και μπρος θα προσπαθεί κάθε μέρα να σκαρφίζεται διάφορα πράγματα και να κάνει πολύ θόρυβο για να κάνει τους Έλληνες να ξεχάσουν την ευθύνη του έχει. Για αυτό όμως που γίνεται σήμερα στη Βουλή αν θα ρωτάτε ποιον θεωρώ πιο υπεύθυνο τον Τσίπρα ή τον Καμμένο, θεωρώ τον Καμμένο. Η ψήφος δυσπιστίας την οποία έπρεπε να υποστηρίξει δεν είναι αυτή που θα γίνει αν γίνει αυτή την εβδομάδα, η ψήφος δυσπιστίας που θα έπρεπε να υποστηρίξει είναι αυτή που είχε γίνει πέρυσι μια μέρα πριν τις Πρέσπες. Τώρα είναι πολύ αργά για δάκρυα πείτε του κ. Καμμένου», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε άγνοια για το αν επίκειται παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.