«Το ΚΙΝΑΛ προφανώς δέχεται bullying. Είναι από τη μία η πολύφερνη νύφη αλλά από την άλλη ο χώρος λεηλάτησης και λαφυραγώγησης είτε για να πάρει ο κ. Μητσοτάκης την πολυπόθητη για αυτόν αυτοδυναμία ή για να μείνει ο κ. Τσίπρας μέσα στο πολιτικό παιχνίδι ως κυρίαρχος. Υποτιμούν ή ξεχνούν ότι η παράταξη αυτή έχει γερό σασί», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μανώλης Όθωνας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ και διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

Αναφερόμενος στον κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η ίδια η πρόεδρος το ξεκαθάρισε πλήρως, θα αναζητηθούν αλλού οι όποιες υποσχέσεις, και τα όποια νταλαβέρια μακριά από εμάς. Εγώ θέλω να υπενθυμίσω ότι δεν είχαμε καν την ανάγκη να μπούμε σε τέτοιες σκέψεις καθότι η ΔΗΜΑΡ, η μόνη συνεδρίαση συλλογικού της οργάνου που είχε γίνει για το θέμα ήταν τον προηγούμενο Ιούνιο και επανήλθαν προχθές και τότε είχαν αποφασίσει ομόφωνα. Η απόφαση αυτή έλεγε ότι παρά το γεγονός ότι είμαστε υπέρ της λύσης και η συμφωνία έχει θετικά σημεία, προϋπόθεση για να τη στηρίξουμε στη Βουλή είναι να γίνει ταυτόχρονα προκήρυξη εκλογών, διότι δεν πρέπει να επαναληφθεί στη χώρα αυτό που έγινε τον Αύγουστο του 2015. Αυτοί άλλαξαν θέση... Υπήρχε επαφή και οι διαβεβαιώσεις που είχαμε μέχρι και την Τετάρτη - Πέμπτη ήταν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Αυτή η ιστορία για εμάς αρχειοθετείται πια σε ό,τι αφορά προσωπικά τον κ. Θεοχαρόπουλο και διευκρινίζω εδώ ότι δεν υπάρχει καμία διαγραφή, ούτε αποπομπή της ΔΗΜΑΡ.

Τέθηκε ο κ. Θεοχαρόπουλος εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είναι δική μας απόφαση. Εμείς προκηρύξαμε ένα συνέδριο και καλούμε όλες τις δυνάμεις και όλα τα στελέχη να πάρουν μέρος, να συμβάλουν στη συγκρότηση του ενιαίου πολιτικού φορέα του ΚΙΝΑΛ. Το θέμα της έδρας προτάθηκε πριν την Κυριακή στον κ. Θεοχαρόπουλο υπό την έννοια ότι αν υπάρχουν ζητήματα πολιτικά, εσωτερικής διαχείρισης, συνείδησης που υπερβαίνουν μπορείς να παραιτηθείς, να μην πλήξεις την ενιαία εικόνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μην πας μόνος σου απέναντι σε 19 ανθρώπους. Σεβαστή η άποψη σου, την έχεις διατυπώσει, μπορείς να τη ξαναδιατυπώσεις... Μπορείς να αναλάβεις ένα μικρό προσωπικό κόστος, να μείνεις πιστός στις Αρχές σου». 

«Η συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο σύνολό της βγάζει με τη δική του διατύπωση το πλαίσιο της πολιτικής μας γραμμής και της πολιτικής μας άποψης για όλα τα ζητήματα... Επανέλαβε ότι οι θέσεις του είναι γνωστές, αλλά ανέδειξε και όλη αυτή τη συζήτηση ότι ένα εθνικό θέμα εντάσσεται σε μία μικροκομματική στόχευση για τον διχασμό των πολιτικών δυνάμεων και της πολιτικής κοινωνίας και επισήμανε τον κίνδυνο που υπάρχει από αυτή τη συμπεριφορά της κυβέρνησης,  σημείωσε ο κ. Όθωνας.

Ο κ. Τσίπρας κάνει μία προσπάθεια βασιζόμενος στη γνωστή ρήση στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Σήμερα λοιπόν δηλώνει κεντροαριστερός, δεν έχει κανένα πρόβλημα να δηλώσει οτιδήποτε. Αυτό όμως που δεν μπορεί να σβήσει από την εικόνα των πολιτών είναι τα έργα και οι μέρες του ως κυβερνήτης τα οποία δείχνουν την πραγματική του πολιτική ταυτότητα... Έχει το κάδρο της δήθεν κεντροαριστεράς του κ. Τσίπρα μία σειρά στελεχών των ΑΝΕΛ που παρέμειναν ανιδιοτελώς δίπλα του με την υπόσχεση ότι θα βγουν ξανά βουλευτές, πρώτα ονόματα της κεντροαριστεράς της χώρας, η κ. Παπακώστα, ο κ. Κουίκ, η κ. Κουντουρά και κάποιοι ξέμπαρκοι δικοί μας για τους οποίους προηγουμένως έκανα την αναφορά ότι στη διαδικασία του έκτακτου συνεδρίου με ψηφοφορία από τη βάση είναι ζήτημα εάν θα εκλέγονταν απλοί σύνεδροι του συνεδρίου».