Στις εξελίξεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι οι αποφάσεις της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, είναι να τεθεί εκτός ΚΟ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και να παραδώσει την έδρα του. Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος «αντιπολιτεύεται όχι την κυβέρνηση, αλλά εμάς».

Επέμεινε στην ανάγκη να συγκροτηθεί ο ενιαίος φορέας της κεντροαριστεράς και ότι σε κάθε περίπτωση, όλα θα συζητηθούν στο συνέδριο που ανακοίνωσε η κ. Γεννηματά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με την κυβέρνηση, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Κανένα. Ο κ.Τσίπρας βρήκε κλειστή την πόρτα, 'έφαγε πόρτα' και για να το πω καλύτερα χτύπησε σε τοίχο. Ο κ. Τσίπρας είναι ένας λαϊκιστής ηγέτης παράλληλος με τον Όρμπαν, με το Μαδούρο και δεν έχει σχέση με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, με την Αριστερά, την Κεντροαριστερά και το Κέντρο. Συνεπώς παρότι στη Βουλή μας ανακοίνωσε ότι εμείς μετακινηθήκαμε Δεξιά και ο ίδιος σκέφτεται να καταλάβει το χώρο του Κέντρου, τού λέμε ότι δεν έχει τα πολιτικά χαρακτηριστικά του χώρου αυτού.»

Ρωτήθηκε και για τα όσα έγιναν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, λέγοντας ότι σήμερα (δεύτερη μέρα της συζήτησης) η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί, αλλά υπήρχε από την προηγούμενη εβδομάδα έντονη φημολογία ότι το Μαξίμου θα καταφύγει σε αλχημείες για να έχει πλειοψηφία:

«Η επιτροπή εισηγείται, συνεπώς μπορεί να εισηγηθεί αρνητικά η επιτροπή και να ψηφίσει η Ολομέλεια. Άρα για λόγους συμβολισμού σε πολιτικό επίπεδο προσπαθούσαν να κάνουν διάφορες αλχημείες για να κρατήσουνε πλειοψηφία και στην Επιτροπή αυτή. Έκαναν αλχημείες, γιατί ο Κανονισμός της Βουλής ρυθμίζει κανονικές καταστάσεις δεν ρυθμίζει τις καταστάσεις 'κουρελού' που ζούμε σήμερα. Ο Κανονισμός της Βουλής έχει γίνει από σοβαρούς ανθρώπους για σοβαρά θέματα, δεν μπορεί να προβλέψει την περίπτωση να ψηφίζουν δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και το κόμμα τους να αίρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και να παραμένουν αυτοί μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πώς θα το ρυθμίσει ένας Κανονισμός της Βουλής αυτό, αφού είναι αντικοινοβουλευτική πρακτική. Επειδή υπήρχαν αυτά τα κενά, και προς Θεού δεν πρέπει να μπουν τέτοιες εξευτελιστικές ρυθμίσεις στον Κανονισμό της Βουλής, υπήρξε επί δεκαήμερο μια αναστάτωση η οποία εχθές διευθετήθηκε σε ένα βαθμό στη διάσκεψη των προέδρων με την ομόφωνή στάση της Αντιπολίτευσης και την υποχώρηση του κ.Βούτση.»

Συμπλήρωσε δε, προκειμένου να περιγράψει το κλίμα στην Επιτροπή: «Αισθανόμουνα ότι είμαι στη Βουλή που καμιά φορά βλέπουμε στην τηλεόραση από χώρες τις Νοτίου Ασίας όπου παίζουν ξύλο ή από την Ουκρανία όπου οι βουλευτές γρονθοκοπούνται.»

Ερωτηθείς πώς μπορεί να γίνει μια συζήτηση όταν δεν υπάρχει ενημέρωση για τις αλλαγές που έχει κάνει η ΠΓΔΜ στο Σύνταγμά της: «Είπα ότι 'μας φέρατε το κυρωτικό σχέδιο νόμου και τη συνθήκη των Πρεσπών, πού είναι η ρηματική διακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην οποία εμπεριέχονται οι συνταγματικές αλλαγές;'

Αυτό το κείμενο που κατέθεσε ο πρωθυπουργός και μου έκοψε να πάω να το πάρω δεν το πήραν οι βουλευτές της πλειοψηφίας. Τους ρώτησαν χθες 'έχετε μπροστά σας τη ρηματική διακοίνωση;' -Όχι. Ερχόντουσαν εκεί να πούνε χωρίς να ξέρουν τι αλλαγές έχουν κάνει στα Σκόπια που οι αλλαγές κάνουν χειρότερα τα πράγματα από ό,τι ήταν πριν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Και δεύτερον, μας έλειπε το Σύνταγμα και θέλαμε το Σύνταγμα επισήμως, αυτό υποσχέθηκαν ότι θα το φέρουνε σήμερα.»

Τέλος, για την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, ο Ανδρέας Λοβέρδος υπενθύμισε τα καλά λόγια που είχε πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής, για να αναρωτηθεί: «Αφού τον επαίνεσε γιατί δέχτηκε την παραίτησή του; Και γιατί δεν δημοσιεύουν μια επιστολή παραίτησης; Δεν μπορεί να οχυρώνεται ο υπουργός Εξωτερικών ο νυν λέγοντας ότι η επιστολή αυτή είναι προσωπική. Εδώ έχουμε μια μακροσκελή επιστολή παραίτησης 9 σελίδων την οποία παραίτηση την αποδέχεται ο πρωθυπουργός, που ζούμε σε κάποια χώρα που υπάρχει αδιαφάνεια; Ναι, εκεί ζούμε.»