Οι Πρέσπες, συνθλίβουν και μάλιστα με ιδιαίτερη ευκολία τα μικρά κόμματα και ιδιαίτερα εκείνα που η συνοχή τους ήταν φαινομενική. Εκτός από το Ποτάμι, που σήμερα έχασε την Κοινοβουλευτική του υπόσταση σαν ΚΟ ομάδα, το ΚΙΝΑΛ τείνει να γίνει και πάλι ΠΑΣΟΚ με την σημερινή διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Η Φώφη Γεννηματά, αρχικά είχε δηλώσει ότι δεν θα τεθεί κομματική πειθαρχεία στο κόμμα για την ψηφοφορία, ωστόσο… έσπευσε να συμπληρώσει ότι θα υπάρξουν συνέπειες. Τι είδους συνέπειες; Όπως φάνηκε η διαγραφή από το ΚΙΝΑΛ, ήταν οι συνέπειες, κάτι που έγινε πρόωρα και λίγο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή, με τον κ. Θεοχαρόπουλο. Γεννηματά και Θεοχαρόπουλος είναι πια απέναντι ο ένας στον άλλο, και όπως συμβαίνει πάντα στην πολιτική και δη στην αριστερά, ότι οι «φίλοι» γίνονται «εχθροί» βγαίνουν και τα μαχαίρια.

«Μου πρότειναν την θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, προκειμένου να μην ψηφίσω την Συμφωνία» δηλώνει ο κ. Θεοχαρόπουλος και «καρφώνει» την Φώφη Γεννηματά για τα παζάρια που του έκανε, όταν αντιλήφθηκε ότι θα ψηφίσει την Συμφωνία.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος που είδε μετά από πολύ καιρό να πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα, άλλωστε είναι ένας αρχηγός κόμματος… το οποίο είναι και πολιτικά και δημοσκοπικά ανύπαρκτο, είναι πλέον εμφανές ότι θα διεκδικήσει την πολιτική του διάσωση μέσω ΣΥΡΙΖΑ.

Φάνηκε αρχικά ότι το δρόμο για το ΣΥΡΙΖΑ θα τον άνοιγε για λογαριασμό του το Ποτάμι, όμως το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, Κοινοβουλευτικά τουλάχιστον, διαλύθηκε.

Η διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου μετά το «ναι» της ΔΗΜΑΡ στη συμφωνία των Πρεσπών και η απόφαση της Φώφης Γεννηματά για έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ φέρνει αναταράξεις στην Κεντροαριστερά μεν, αλλά σε βαθμό που ήταν αναμενόμενες, καθώς η συνοχή στο Κίνημα δεν ήταν ποτέ το δυνατό χαρτί του.

Την ίδια ώρα αξίζει να σημειωθεί ότι η Φώφη Γεννηματά "διώχοντας"  τoν Θανάση Θεοχαρόπολο, δεν χάνει τίποτα , αντίθετα κερδίζει μια κενή θέση στο Επικρατείας, την οποία είχε καταλάβει ο κ. Θεοχαρόπουλος στις προηγούμενες εκλογές και από την άλλη… δεν φαίνεται να αγγίζει τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος σε αντίθεση με τον αδελφό του Νίκο, αλλά και με την γραμμή του ΚΙΝΑΛ, τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας.

Διορισμένος

Το «διαζύγιο» Θεοχαρόπουλου – ΚΙΝΑΛ, μπορεί να μην είναι τόσο ηχηρό, από την πλευρά κυρίως του κ. Θεοχαρόπουλου που δεν εκπροσωπεί κάποια σημαντική πολιτική δυναμική, όμως έχει αρκετό… αλατοπίπτερο για το εσωτερικό του Κινήματος.  

Η Εύα Καϊλή, άνοιξε μέτωπο κατά του κ. Θεοχαρόπουλου, τον οποίο αποκάλεσε «διορισμένο βουλευτή» και τον κάλεσε να επιστρέψει την έδρα του, κάτι το οποίο αρνήθηκε ο κ. Θεοχαρόπουλος.