Στην γραμμή Βούτση είναι και η σημερινή δήλωση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία προσπαθώντας να δικαιολογήσει την «αναίτια βία» για την οποία την κατηγορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων προς τους πολίτες, κατά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την Μακεδονία, δήλωσε ότι υπήρξε σχέδιο κατάληψης της Βουλής.

Η υπερβολική προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων να απωθήσουν την ομάδα κουκουλοφόρων που θέλησαν να ανέβουν από την πλαϊνή είσοδο στη Βουλή, γεμίζοντας την πλατεία Συντάγματα με χημικά με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός και το συγκεντρωμένο πλήθος που διαδήλωνε για την Μακεδονία να διαλυθεί, επιχειρείται να βρει… απαντήσεις ακόμη και σε σενάρια που φαντάζουν τουλάχιστον… μακριά από την πραγματικότητα.

Τόσο ο κ. Βούτσης, όσο και η κ. Γεροβασίλη μίλησαν για οργανωμένο σχέδιο κατάληψης της Βουλής σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.  

«Έγιναν απόπειρες να μπουν στη Βουλή από τις πέντε εισόδους. Υπάρχουν πάρα πολλές καταστροφές και καταστροφές που έγιναν με εργαλεία», σημείωσε η κ. Γεροβασίλη. Μάλιστα η κ. Γεροβασίλη το έκανε και ακόμη… καλύτερο. Απαντώντας σε ερώτημα αν υπήρξε σχέδιο κατάληψης της Βουλής σημείωσε: «Κατά την εκτίμηση μου ναι. Όπως εύστοχα παρατήρησε και ο πρόεδρος της Βουλής ήταν μία γενική πρόβα γι’ αυτά τα οποία σκέφτονται, για αυτά που προετοιμάζουν οι ακροδεξιοί και οι Χρυσή Αυγή με τους παρακρατικούς. (….) Ήταν οργανωμένο σχέδιο κατάληψης της Βουλής περί αυτού πρόκειται».  

«Η Αστυνομία χρησιμοποίησε το ελάχιστο που μπορούσε για να τους απωθήσει. Οι διαδηλωτές με ειρηνικές διαθέσεις πρέπει να καταλάβουν ότι όσοι έκαναν τα επεισόδια είναι αυτοί που δεν ενδιαφερόντουσαν για την υγεία τους», σημείωσε η κ. Γεροβασίλη μιλώντας στο News 24/7.