Την παραίτησή του από τη θέση του Ζ' αντιπροέδρου της Βουλής υπέβαλε ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος εκπροσωπούσε στο προεδρείο το Ποτάμι. Ωστόσο, το κίνημα του Σταύρου Θεοδωράκη δεν είναι πλέον κόμμα με Κοινοβουλευτική Ομάδα (έμεινε με 3 βουλευτές, ενώ απαιτούνται 5).

Τι προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για τους Αντιπροέδρους: Ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος αντιπρόεδρος προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον ΣΥΡΙΖΑ (Τάσος Κουράκης, Γιώργος Βαρεμένος και Τασία Χριστοδουλοπούλου).

Ο τέταρτος Αντιπρόεδρος από την δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα, τη Νέα Δημοκρατία (Νικήτας Κακλαμάνης).

Ο πέμπτος Αντιπρόεδρος από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα, την Δημοκρατική Συμπαράταξη (Δημήτρης Κρεμαστινός).

Αν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες είναι περισσότερες από τρεις, εκλέγεται ένας Αντιπρόεδρος για κάθε επιπλέον Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εξελέγησαν: Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ), Σπύρος Λυκούδης (Το Ποτάμι), Κώστας Ζουράρις (ΑΝΕΛ) και Μάριος Γεωργιάδης (Ένωση Κεντρώων). 

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο πέμπτος Αντιπρόεδρος προέρχονται από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα.