Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί, αλλά και τους προβληματισμούς του για το μέλλον εξήγησε ο Γρηγόρης Ψαριανός, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. 

«Δεν έστειλα καμία επιστολή διότι οι τέσσερις εναπομείναντες του ΠΟΤΑΜΙΟΥ είμαστε ανεξάρτητοι βουλευτές ούτως ή άλλως οπότε δεν υπάρχει λόγος να στείλω καμία επιστολή. Το ΠΟΤΑΜΙ θα μπορούσε να συγκρατήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα αν είχε μπει ένας έκτος χθες και έφευγε σήμερα ο Αμυράς θα παρέμενε ως κοινοβουλευτικό κόμμα. Είμαι ανεξάρτητος και ως ανεξάρτητος υπογράφω μια δήλωση για καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές στο μέλλον.»

Ερωτηθείς αν έχει τελειώσει η σχέση του με το Ποτάμι, απάντησε: «Δεν έχουμε συζητήσει επ’ αυτού, είμαστε πλέον τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές που ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι νομίζει. Πλέον το ΠΟΤΑΜΙ δεν εκπροσωπείται σε καμία επιτροπή, δεν αποτελεί κοινοβουλευτικό κόμμα, δεν έχει αντιπρόεδρο της Βουλής, δεν έχει πρόεδρο και τους χρόνους ομιλίας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Συνυπολογιζόμαστε πλέον αριθμητικά μαζί με τους υπόλοιπους ανεξάρτητους βουλευτές.»

Ο κ. Ψαριανός είπε ακόμα ότι το Ποτάμι έχει κλείσει τον κύκλο του εδώ και καιρό, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να μετακινηθεί σε άλλη ΚΟ μεσούσης της κοινοβουλευτικής περιόδου.

«Δεν το έχω κάνει ποτέ, δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ, δεν το θεωρώ σωστό. Δεν μπορείς να εκλεγείς με ένα κόμμα και να μετακινηθείς σε ένα άλλο αν δεν μεσολαβήσουν εκλογές. Όταν προκηρυχτούν οι εκλογές θα δούμε. Μπορεί να πάω σπίτι μου, μπορεί να κατέβω σε βόρειο ή νότιο τομέα, μπορεί να κατέβω στη Γαλλία με το Μακρόν, δεν ξέρω...»

Πέρα από το χιούμορ, ο κ. Ψαριανός ξεκαθάρισε ότι «όσο το ΠΟΤΑΜΙ θα είναι μια επαμφοτερίζουσα στάση ως υπαρκτό κόμμα εξωκοινοβουλευτικό πια, αν δεν ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω κανένα λόγο να συνεχίζω.»