O Σπύρος Δανέλλης δήλωσε ότι δεν προτίθεται να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπέγραψε την πρώτη ερώτησή του, μαζί με άλλους έξι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα, η ερώτηση αφορά το μεταφορικό ισοδύναμο και την πιθανότητα εφαρμογής του και στην Κρήτη και ο κ. Δανέλλης υπογράφει μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιονάκη, Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκο Ηγουμενίδη Εμμανουήλ Θραψανιώτη Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Δανέλλης και οι υπόλοιποι έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι το μεταφορικό ισοδύναμο αποτελεί μέτρο για την ουσιαστική στήριξη της νησιωτικότητας και προστατεύεται από το Σύνταγμα. Επιπλέον τονίζουν ότι η σημερινή κυβέρνηση σε μια περίοδο δύσκολης οικονομικής προσαρμογής υλοποίησε την δέσμευση της απέναντι στους νησιώτες εφαρμόζοντας πιλοτικά και θεσμοθετώντας για πρώτη φορά ένα ουσιαστικό μέτρο για στις ανάγκες των νησιωτών

Σημειώνεται πως οι επτά ερωτώντες βουλευτές ρωτούν τον υπουργό εάν θα επεκταθεί εντός του έτους και με ποιο χρονοδιάγραμμα το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου και στην Κρήτη.