«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εντολή, είναι εντολή των ΗΠΑ, της Γερμανίας, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ δεν είναι καμία προοδευτική συμφωνία ούτε καμία αριστερή πολιτική ούτε τίποτα τέτοιο. Είναι αυτό που ζήτησε ο Τράμπ και η Μέρκελ από τον Τσίπρα και ο Τσίπρας είπε: Yes, ναι τι άλλο θέλετε». Με αυτό τον τρόπο σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, είπε: «Ήταν αρκετά γελοία όσα έλαβαν χώρα χθες. Το πιο σημαντικό είναι η συνέπεια και δεν έχει σημασία τι λέγεται αλλά και από ποιον λέγεται. Δυστυχώς έχουμε παραδείγματα που είναι προς αποφυγή, έχουμε την κουλτούρα των μνημονιακών κομμάτων αλλά και των σημερινών κυβερνώντων κομμάτων που είναι τα αρχιμνημονιακά τα οποία ουσιαστικά εξευτέλισαν κάθε έννοια κοινοβουλευτικής λειτουργίας και δημοκρατίας και χθες πολύ κυνικά είπαν δεν μας ενδιαφέρει που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αντιδρά στη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν μας ενδιαφέρει που έχουμε χάσει οποιαδήποτε -δεν την είχανε ποτέ- λαϊκή νομιμοποίηση και έρεισμα στην κοινωνία, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μαζέψουμε ψηφαλάκια και να παραστήσουμε ότι πήραμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή προκειμένου να διεκπεραιώσουμε μια εντολή».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε: «Η Συμφωνία δεν μπορεί εγκύρως ούτε καν να εισαχθεί στη Βουλή, γιατί πρώτον δεν πληροί κανένα εχέγγυο σύναψης διεθνούς συμφωνίας, έγινε με μια διαδικασία κρυφής παρασκηνιακής διαπραγμάτευσης από τον Τσίπρα μόνο και από τον Ζάεφ μόνο.

Ήδη ο Τσίπρας στη ΔΕΘ ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ο Ζάεφ είναι ενεργούμενο των Αμερικανών, λες και ο ίδιος δεν είναι. Το δεύτερο και κυριότερο είναι ότι αυτή η Συμφωνία ακόμα και κατά τους όρους της που είναι όλως διόλου το περιεχόμενό της αντισυνταγματικό και για αυτό δεν μπορεί να εισαχθεί, αλλά και κατά τους όρους της δεν μπορεί να εισαχθεί διότι δεν έχει καν κυρωθεί με το συνταγματικώς προβλεπόμενο τρόπο στη γείτονα χώρα. Δεν φέρει κανένα από τα δύο νομοθετήματα που πέρασαν από τη Βουλή των Σκοπίων με αυτή την οργιώδη διαδικασία και τα δύο νομοθετήματα δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με υπογραφή μόνο του προέδρου της Βουλής και δεν φέρουν όπως απαιτείται στο Σύνταγμα της γείτονος χώρας, την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας.»

Η ίδια εκτίμησε ότι ακόμα και ο Πάνος Καμμένος είχε τρόπο να εμποδίσει τη Συμφωνία και ο τρόπος αυτός ήταν να μην αποχωρήσει από το υπουργείο, να μείνει στη θέση του και να πει «αρνούμαι να την υπογράψω».

«Ως υπουργός Άμυνας απαραιτήτως θα έπρεπε να την συνυπογράψει αφού η Συμφωνία έχει παραμέτρους που άπτονται της εθνικής άμυνας και της συμμετοχής μας στο ΝΑΤΟ και αρνούμενος να την υπογράψει θα την μπλόκαρε και άρα έτσι θα υποχρέωνε τον Τσίπρα να προβεί σε ανασχηματισμό. Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε μια διευκόλυνση ως προς τον Τσίπρα για να περάσει τη Συμφωνία. Μη πιστέψουμε ότι τον έπιασε ο πόνος τον Καμμένο για την εθνική μας κυριαρχία όταν έχει παραδώσει τα πάντα ή ότι τον έπιασε ο πόνος για την πατρίδα όταν έχει εκχωρήσει ότι υπάρχει και δεν υπάρχει. Έκανε μια συντονισμένη και συμφωνημένη διαδικασία συναλλαγής, ανταλλαγής και διευκόλυνσης σε όλα τα επίπεδα και είναι απολύτως συνένοχος για αυτή τη διαδικασία.»

Αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, η κ. Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε ότι μπορεί να προκληθεί με δυο τρόπους, ο ένας είναι με απόφαση της Βουλής και ο άλλος τρόπος είναι με συγκέντρωση υπογραφών των πολιτών.

Για τα μηνύματα πολιτών προς βουλευτές, αναρωτήθηκε: «Γιατί είναι διατάραξη της Δημοκρατίας και δεν είναι διατάραξη της Δημοκρατίας και κατάλυση της Δημοκρατίας ότι ξεπουλάνε τη ψήφο τους και ανταλλάσουν τη ψήφο τους για οφίκια και καρέκλες; Πιστεύω στο άρθρο 120 του Συντάγματος οι πολίτες έχουν ιερή υποχρέωση δημοκρατική να αντιστέκονται με κάθε μέσο σε όποιον επιχειρεί να καταλύσει το Σύνταγμα με τη βία. Είναι βίαιη κατάλυση του Συντάγματος και η διαδικασία επιβολής των μνημονίων και νομιμοποιούνται οι πολίτες σε αυτό να αντιστέκονται με κάθε μέσο. Είναι βίαιη κατάλυση του συντάγματος και αυτή η επιβολή μιας κατ' εντολής συμφωνίας, της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε πείσμα του ότι δεν βρίσκει ανταπόκριση ούτε στον ελληνικό λαό ο οποίος διαφωνεί αλλά ούτε καν στο γειτονικό πληθυσμό.» 

Ερωτηθείσα αν μπορεί η επόμενη κυβέρνηση να άρει τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι αυτό μπορεί να το κάνει και η επόμενη κυβέρνηση στα Σκόπια.

Για το συλλαλητήριο της Κυριακής εξέφρασε την ελπίδα να είναι μαζικό.