«Δεν είναι θέμα διαγραφής είναι μονόδρομος αυτή η αποχώρηση και μάλιστα θα μπορούσε να προκύψει ή πρέπει να προκύψει και συμπεφωνημένα», τόνισε ο Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο, στον απόηχο της διαγραφής του Σπύρου Δανέλλη από το Ποτάμι λόγω της απόφασής του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Δεν μπορείς να παραμείνεις στην κοινοβουλευτική ομάδα ενός κόμματος που αντιπολιτεύεται όταν έχεις δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή στη κυβέρνηση! Γιατί όταν δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση είναι ψήφος έγκρισης της συνολικής της πολιτικής, και στον παρόντα χρόνο και στον μέλλοντα χρόνο, δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης για ένα θέμα!», πρόσθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού. 

Αναφερόμενος στην ποικιλομορφία που θα έχει η κυβέρνηση μετά τη ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Λυκούδης έκανε λόγο για αναμβισβήτητο θέμα πολιτικού χαρακτήρα, προσθέτοντας τα εξής:

«Αν αυτή η πλειοψηφία μπορεί να συντελέσει σε πολιτική σταθερότητα στη χώρα να μου επιτρέψετε να έχω μια αμφιβολία και αν μπορεί να πάει μακριά. Μια κυβερνηση που ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης και την παίρνει δεν είναι για να την κρατήσει ενάμισι μήνα και δυο, προφανώς το κατώτατο χρονικό όριο το οποίο θα θέλει να έχει μπροστά του ο κος Τσίπρας θα είναι ο Μάιος, δεν μπορεί να είναι νωρίτερα». 

Τέλος, όσο αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο βουλευτής του Ποταμιού σημείωσε τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που είδαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών έχω διατυπώσει την εξής θέση, έχει θετικό περιεχόμενο η Συμφωνία, γι’ αυτό κι έμενα είναι θετική η γνώμη μου απέναντί της αλλά είναι εξίσου σαφές ότι η θετική αυτή γνώμη θα μεταφραστεί σε ψήφο όταν θα έρθει στη Βουλή ανάλογα και με το πολιτικό κλίμα, με τα πολιτικά δεδομένα, τις πολιτικές παρενέργειες που υπάρχουν και με όλα τα συναφή. Αυτή ήταν από την αρχή, από την πρώτη ώρα η άποψη μου και δεν έχω μετακινηθεί από αυτή ούτε ένα χιλιοστό. Νομίζω ότι προφανώς το πολιτικό κλίμα επηρεάζει αυτή καθεαυτή την στάση των βουλευτών για τη Συμφωνία. Την επηρεάζει, δεν ξέρω αν την καθορίζει, την επηρεάζει όμως».