Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, θέτει εκτός της ΚΟ του κινήματος τον βουλευτή Σπύρο Δανέλλη. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του βουλευτή ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα σε μια διαδικασία που ξεκινά το μεσημέρι στη Βουλή και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Κατά πολλούς, η ψήφος του Σπύρου Δανέλλη είναι το φιλί ζωής στην κυβέρνηση Τσίπρα μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από το υπουργείο.

Σε ό,τι αφορά την αριθμητική, στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προστεθούν το «ναι» της ανεξάρτητης βουλευτού Κατερίνας Παπακώστα, καθώς και τεσσάρων βουλευτών των ΑΝΕΛ: της Έλενας Κουντουρά, του Θανάση Παπαχριστόπουλος, του Βασίλη Κόκκαλης και του Κώστας Ζουράρι. Σύνολο 150. Η ψήφος Δανέλλη είναι η καθοριστική για την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών.

Σημειώνεται ότι για την ώρα μόνο ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις δεν έχουν διαγραφεί από τα κόμματα με τα οποία εξελέγησαν. Ο Κώστας Ζουράρις δεν πρόκειται να διαγραφεί, αφού πρόκειται για συνεργαζόμενο που εξελέγη με τους ΑΝΕΛ το 2015. Όσο για τον κ. Παπαχριστόπουλο, ο ίδιος ο βουλευτής έχει ανακοινώσει ότι θα ψηφίσει στη Βουλή (την κυβέρνηση και τις Πρέσπες) και στη συνέχεια θα παραδώσει την έδρα του.

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο επίσης βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, είχε δηλώσει ότι ο κ. Δανέλλης είχε προσανατολιστεί προς το ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε πως όταν ένας βουλευτής δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, φεύγει από το κόμμα στο οποίο ανήκει…