Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τις πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων, στην Νίκαια της Β’ Πειραιά, περιοχή με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Αττική, όπου τυγχάνει να ζει και να δραστηριοποιείται ο υπεύθυνος Απασχόλησης και Καταπολέμησης της Ανεργίας της ΟΝΝΕΔ, Γιώργος Βρεττάκος, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα των ανθρώπων της γενιάς του.

Ομιλητές ήταν ο πρώην υπουργός Εργασίας και τομεάρχης Απασχόλησης της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, η Φαίη Μακαντάση, ερευνήτρια της διαΝΕΟσις και ο νικαιώτης Γιώργος Βρεττάκος, που έχει αναλάβει από την ΟΝΝΕΔ να διοργανώσει την εκστρατεία για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, ως μέλος του εκτελεστικού γραφείου. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο π. υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Τάσος Νεράτζης, ο πρώτος εκλεγμένος της Πολιτικής Επιτροπής Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ο υπεύθυνος Οργανώσεων Λεκανοπεδίου Αττικής Άγης Δίγκας, ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων Μένιος Κορομηλάς, ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδίοικησης Μπάμπης Τσιανάκας, ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού Κώστας Μαμουλής και ο αν. διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Μ. Νίκας. Σύσσωμες, επίσης, οι Τοπικές Οργανώσεις της Β’ Πειραιά, πολιτευτές και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τη συζήτηση συντόνισε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ Αλέξανδρος Μίχας.

Επίσης, στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, ο οποίος τόνισε τη σημασία που δίνει η ΟΝΝΕΔ στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν τους νέους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Ο Γιάννης Βρούτσης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έκανε ο ίδιος ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά την τριετία 2012-2015, σε αντίξοες συνθήκες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ενώ αναφέρθηκε στις πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία όταν έρθει στην κυβέρνηση. Παράλληλα, συνεχάρη την ΟΝΝΕΔ για την πρωτοβουλία της να ασχοληθεί σε βάθος με το πρόβλημα αυτό, αφού είναι ένα θέμα που δεν έχει αναλυθεί επαρκώς στο δημόσιο διάλογο.

Η κ. Μακαντάση παρουσίασε στοιχεία από την πανευρωπαϊκή έρευνα CUPESSE, που ασχολείται με την Νεανική Ανεργία και στην χώρα μας διεξάγεται από την διαΝΕΟσις, αναδεικνύοντας τη σημασία που «παίζει» η οικογένεια στην επαγγελματική εξέλιξη ενός νεοεισερχόμενου στην αγορά εργασίας ενώ τόνισε την απαισιοδοξία που υπάρχει γύρω από τις προοπτικές των νέων για το μέλλον.

Ο Γιώργος Βρεττάκος, ο οποίος έκλεισε με την ομιλία του την εκδήλωση, αναφέρθηκε στην οικονομική ανάπτυξη που είναι «ο μόνος δρόμος για να δημιουργηθούν νέες δουλειές» ενώ παράλληλα ανέδειξε τα θέματα της εκπαίδευσης και κατάρτισης που είναι «η βασική αιτία της διαρθρωτικής ανεργίας», καθώς από τη μία «η εκπαίδευση πρέπει να είναι συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας» ενώ από την άλλη, «παράγουμε περισσότερους απόφοιτους πανεπιστημίων από αυτούς που χρειάζεται πραγματικά η οικονομία». Επιπλέον, αναφέρθηκε στο υπαρκτό πρόβλημα της φυγής των νέων στο εξωτερικό (Brain Drain) το οποίο «σε συνδυασμό με την ανεργία και την άσχημη οικονομική κατάσταση που υπάρχει στην χώρα, εντείνουν περισσότερο το πρόβλημα του Δημογραφικού», το οποίο είναι «πατριωτικό μας καθήκον να προσπαθήσουμε να το λύσουμε».

Ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη εκδήλωση όπως σχολίασαν όλοι όσοι έδωσαν το παρών και αυτό φάνηκε και από την προσέλευση του κόσμου που γέμισε την αίθουσα, πράγμα που συζητήθηκε, με τον δραστήριο οννεδίτη Γιώργο Βρεττάκο να παίρνει να εύσημα από την Πειραιώς.

Μ’ αυτό τον τρόπο η ΟΝΝΕΔ δείχνει ότι εναρμονίζεται απόλυτα με το πνεύμα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, που θέλει η παράταξη να συζητάει και να προτείνει λύσεις για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.