Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
q5yyl7pxxz7o3rqh6em2
Πολιτική

Όθωνας: Πολιτικά «τίποτα» και κυνηγοί καρέκλας Τσίπρας και Καμμένος

«Ο κ. Καμμένος είναι το πολιτικό ALTER EGO του κ. Τσίπρα και το αντίστροφο»

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Οθωνας το διαζύγιο»Τσίπρα-Καμμένου.

«Τελικά τα βρήκανε τόσο όσο, ώστε να μείνει και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολάκερη. Και όσοι πρέπει να διευκολυνθούν, για να υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης στον κ Τσίπρα και όσοι πρέπει να μείνουν για να παραμείνει για μερικές εβδομάδες κοινοβουλευτικός αρχηγός ο κ. Καμμένος, δεν θα διαγραφούν» επισήμανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Μανώλης Όθωνας.

Ο διευθυντής της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για κοπτοραπτική κουτοπονηριάς και νταλαβεριού σε όλο της το μεγαλείο και προσέθεσε:

«Ο κ. Καμμένος είναι το πολιτικό ALTER EGO του κ. Τσίπρα και το αντίστροφο. Ούτε ο ένας είναι αριστερός, ούτε ο άλλος ακροδεξιός, γιατί απλά δεν είναι πολιτικά τίποτα. Ούτε ιδεολογίες, ούτε αρχές, ούτε πολιτικό έρμα έχουν. Είναι κυνηγοί της καρέκλας και αντιδικούν, συζητούν και συμβιβάζονται μόνο για να την κρατήσουν. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο».

Ο Μ. Οθωνας αναφερόμενος στις πιέσεις που θα δεχθούν τα μικρότερα κόμματα ενόψει εκλογών, από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είπε: «Φαντάζομαι το «γιγάντων» το έχετε εντός εισαγωγικών. Φτάνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών, που θα ξανάμετρηθούμε όλοι με επίγνωση των πολιτών, όσων μεσολάβησαν από την εποχή της ανεύθυνης δήθεν αθωότητας, αλλά κυρίως και το κυβερνητικό αποτύπωμα όλων των πολιτικών δυνάμεων, σ' αυτά τα πολύ δύσκολα χρόνια για την πατρίδα και τους πολίτες. Ας περιμένουμε, λοιπόν, την ετυμηγορία τους και να ξαναμιλήσουμε για όλα αυτά.».

Για το πραγματικό δίλλημα των εκλογών

Όλοι βλέπουν ότι υπάρχει ένα σκηνικό τεχνικού διπολισμού, αλλά αυτό ακριβώς διαμορφώνει και το διακύβευμα, κατά την άποψη μας, των επόμενων εκλογών. Γιατί όλοι επίσης καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, απέχει πολύ από την πολύ ωραία θεωρία του τέλους των μνημονίων και των δυσκολιών. Η πατρίδα μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και οι πολίτες πιστεύω θα διακρίνουν και θα επιλέξουν τις λύσεις εκείνες που θα εγγυηθούν τις ευρύτερα δυνατές συνεννοήσεις και υπερβάσεις αυτής της κατάστασης. Θα απαντήσουν δηλαδή στο βασικό ερώτημα που είναι διχασμός που μόνο σε νέες περιπέτειες μπορεί να οδηγήσει τη χώρα και σε νέους κύκλους κρίσης ή ισχυρό Κίνημα Αλλαγής.

Για Τσίπρα και Κεντροαριστερά με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση

Έχω ξανά πει ότι η παράταξη μας έχει γερό σασί. Είναι πάρα πολλές οι προσπάθειες που έχουν γίνει στον ιστορικό της κύκλο για λαφυραγώγηση ή χειραγώγηση της. Όλες έχουν καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα και επομένως δεν έχω καμία αγωνία και καμία ανησυχία απ’ αυτές τις απόπειρες του κ. Τσίπρα να θολώσει τα νερά. Εξάλλου, ξέρετε πολύ καλά, τι παίχτηκε και τι παίζεται και στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο. Η χθεσινή εκδήλωση ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών, αλλά και των πιέσεων που είχαν προηγηθεί, για να εμφανίσουν νέα πρόσωπα ως νέα ανοίγματα στο χώρο. Τελικά, χθές βρέθηκαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μετακλητοί υπάλληλοι και κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι ήδη «σεσημασμένοι» που με τον ένα ή τον άλλον τρόπο εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχουν αναλάβει δουλειά στην συγκεκριμένη «πολιτική εργολαβία». Επομένως, ουδέν νεώτερον προσέφερε η χθεσινή εκδήλωση, που να δικαιολογεί μία περαιτέρω συζήτηση.

Για τις φήμες περί πιέσεων σε Σημίτη και Παπανδρέου να τοπθετηθούν για την συμφωνία των Πρεσπών από ΣΥΡΙΖΑ

Αν περιμένουν σωσίβιο από τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου, στο τέλος από τα μαλλιά τους θα πιαστούν.

Για την έκβαση των ψηφοφοριών για την ψήφο Εμπιστοσύνης και την συμφωνία των Πρεσπών

Οι καρεκλοθήρες φαίνεται να είναι οριακά αρκετοί και για τις δύο ψηφοφορίες.