Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αρχίζει αύριο στις 10 το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη σήμερα κατά τη διάρκεια της έκτακτης Διάσκεψης των Προέδρων.

Θα πρόκειται για μια διαδικασία-εξπρές, μόλις 36 ωρών. Αυτή ήταν από την αρχή η βούληση της κυβέρνησης, μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής είχε επιχειρηματολογήσει ότι η κυβέρνηση έχει νωπή εντολή από την ψήφιση του προϋπολογισμού, στα μέσα Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε να αναβληθεί η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 12:00 για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».

Να υπενθυμίσουμε οτι κατά την ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απέστειλε την επιστολή με την οποία του γνωστοποιεί την πρόθεσή του να ζητήσει την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνησή του σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος και το άρθρο 141 του Κανονισμού της Βουλής.