Προδιαγεγραμμένα τα γεγονότα στην κυβέρνηση με την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο επικεφαλής της Diem25, Γιάνης Βαρουφάκης. «Έχω πολύ θετική άποψη για το λαό μας, νομίζω ότι είναι πολύ σοφός λαός και νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μπορεί να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στους διαδρόμους της κυβέρνησης αλλά το κάνει κάπως κουτσομπολίστικα. Νομίζω ότι ο λαός μας καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά ότι όλα αυτά τα τερτίπια δεν τον αφορούν, αυτό που τον αφορά είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, ότι τα παιδιά του είτε έχουν ήδη φύγει για το εξωτερικό είτε ετοιμάζονται να φύγουν... Αυτά νομίζω ότι απασχολούν τον κόσμο, αυτά είναι ο λόγος για τον οποίο ο κόσμος μπορεί να βρίσκεται σε δυσαρέσκεια, το αν ο κ. Καμμενος προσποιείται ότι είναι υπουργός Άμυνας ή ότι δεν είναι υπουργός Άμυνας νομίζω ότι σε τελική ανάλυση όλα αυτά αφήνουν παγερά αδιάφορους τους Έλληνες.»

Για τον κ. Καμμένο: «Ήμουν το μόνο μέλος της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που είχα τοποθετηθεί δημοσίως και πολύ συγκεκριμένα όσον αφορά τον κ. Καμμένο και όσον αφορά το αφήγημα του κ. Καμμένου. Να μη σπαταλήσουμε άλλο από το χρόνο και την ενέργειά μας να μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος για λόγους ιστορικού ατυχήματος βρέθηκε σε μια κυβέρνηση και είναι ευθύνη του πρωθυπουργού... Το Σεπτέμβρη του 2015, ποτέ δεν κατάλαβα από τη στιγμή που ο κ. Τσιπρας είχε ήδη συνθηκολογήσει στο τρίτο μνημόνιο γιατί χρειαζόταν τον κ. Καμμένο στη κυβέρνηση.»

Ερωτηθείς αν περιμένει κάτι διαφορετικό μετά την έξοδο του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση: «Προφανώς όχι, καμία διαφορά δεν θα κάνει. Δεν έχει σημασία καν αν ο κ. Τσίπρας είναι Πρωθυπουργός εάν γίνει η κυβερνητική αλλαγή μετά από μια κάλπη και αναρριχηθεί στο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης τι νομίζετε ότι θα αλλάξει; Όταν είσαι μέσα στη μνημονική διαδικασία εντός της ευρωζώνης δεν έχεις κυβέρνηση. Δεν έχει σημασία ποιος ειναι στο Μαξίμου όσο μια κυβέρνηση έχει εκλεγεί με την πλατφόρμα της υποταγής στο Euroworking group. Όταν οι νόμοι σου γράφονται στις Βρυξέλλες, όταν ακόμα και η εξωτερική σου πολιτική προσδιορίζεται στις Βρυξέλλες, όταν οι φορολογικοί σου συντελεστές προσδιορίζονται από τις Βρυξέλλες τι σημασία έχει αν ο κ. Τσίπρας στηρίζεται από τους ΑΝΕΛ, από το κίνημα συναλλαγής, από το ΠΟΤΑΜΙ ή τη λίμνη. Τι σημασία έχει αν πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Μητσοτάκης. Καμία!»

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Το Μέρα25 ήταν το μόνο κόμμα που εξαρχής πήρε συγκεκριμένη θέση απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών όταν όλοι οι άλλοι κρύβονταν πίσω από τη σκιά τους. Χαρακτηρίσαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως μια καλή συμφωνία που έγινε για λάθος λόγους με καταστροφικό τρόπο. Δεν έγινε αυτή η συμφωνία για να υπάρξει ηρεμία στην περιοχή και να τα βρουν οι δύο λαοί και να προχωρήσουμε μπροστά, έγινε για να ενταχθεί επισήμως η FYROM στο ΝΑΤΟ. Έγινε γιατί αυτο απαιτούσαν οι στρατηγικοί γεωπολιτικοί σχεδιασμοί του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον.»

Αναφερόμενος στην χθεσινή παρουσία του Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μουσικής: «Αυτό που είδατε στο Μέγαρο Μουσικής ήταν μια συνάθροιση ανθρώπων που θέλουν καρέκλες και θέλουν καρέκλες. Πάση θυσία. Ο κ. Τσίπρας και οι υπόλοιποι τέως σύντροφοί μου από το ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει την ιδέα μιας Αριστεράς η οποία δημιουργεί νέες προοπτικές για ανάκαμψη της πλειοψηφίας και την έχουν κάνει κουρελόχαρτο και το μόνο που τους ενώνει στα Μέγαρα Μουσικής και στα διάφορα Φόρα στα οποία βρίσκονται είναι η προοπτική της καρέκλας.»