Από τις ιστοσελίδες πληροφορήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας την αναβολή της συνάντησής του με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, όπως  αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στον Έλληνα πρωθυπουργό και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν πρέπει να αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο για τις αμέσως επόμενες ημέρες. 

Το περιστατικό επιβεβαιώνει όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι έχουν κοπεί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πολιτικών και ότι το χάσμα μεταξύ τους είναι πολύ δύσκολο να γεφυρωθεί.

Ένα από τα σενάρια που υπάρχουν, θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, κάτι που έχει ξεκαθαρίσει ότι θα γίνει πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών προς επικύρωση στη Βουλή. Τροχοπέδη στο παραπάνω σενάριο αποτελεί το ότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία, με αποτέλεσμα βουλευτές που απουσιάζουν να μην έχουν στείλει επιστολική ψήφο. Στην ομάδα αυτή ανήκει και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ένα από τα πρόσωπα των ημερών, η οποία δεν έχει ξεκαθαρίσει ανοιχτά τη στάση της.