Ένα μεγάλο όσο και εύλογο ερώτημα πλανάται στην ατμόσφαιρα, μετά και τη νέα κωλοτούμπα του Πάνου Καμμένου

Αν θα φύγει από την κυβέρνηση παραμένοντας ή θα παραμείνει... φεύγοντας αφού ξαφνικά… αποφάσισε ότι δεν είναι απερχόμενος και ότι δεν έχει δηλώσει παραίτηση, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την καθυστέρηση στη Βουλή των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της συνεδρίασης των επιτροπών για τα εξοπλιστικά, απαντώντας σε δήλωση εκπροσώπου της ΝΔ, ο οποίος τον αποκάλεσε απερχόμενο, απάντησε πως «ούτε απερχόμενος υπουργός δεν είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση…»

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια», δείχνοντας με αυτόν το τρόπο ότι… σκοπεύει να δώσει νέα παράταση στον εαυτό του, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία στη Βουλή της ΠΓΔΜ, η οποία είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής.

Η συγκεκριμένη δήλωση ήρθε λίγο πριν την συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, αλλά και της συνάντησης που θα έχει ο Πάνος Καμμένος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τον αν θα συνεχίζει να στηρίζει την συγκυβέρνηση ή αν θα αποχωρήσει ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ένα 24ωρο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας είχε συναντηθεί με τους στρατηγούς στο Γενικό Επιτελείο, και φάνηκε σαν να επρόκειτο να είναι η αποχαιρετιστήρια συνάντηση.

Το αλαλούμ δηλώσεων στους κόλπους

Σε κάθε περίπτωση, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα -που θα γίνει (εκτός νέου απροόπτου) το μεσημέρι- θα φανεί ποιοι είναι (ακόμα) στο πλευρό του Πάνου Καμμένου και πόσο κοντά ή μακριά είναι το ενδεχόμενο να χάσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ το δικαίωμα να είναι επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πολλά τα σενάρια και οι συνδυασμοί: Από το να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στις ψηφοφορίες για τις Πρέσπες ή/και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που ίσως ζητήσει άμεσα ο Αλέξης Τσίπρας. Αν την ζητήσει άμεσα πριν έρθουν οι Πρέσπες στη Βουλή (όπως δήλωσε στη συνέντευξή του) ή θα γίνει αφού ψηφιστούν οι Πρέσπες.

Από τις απώλειες που τυχόν θα υπάρξουν (μόνο οι Παπαχριστόπουλος, Κουντουρά;) θα μείνει ή όχι ζωντανή η ΚΟ του Καμμένου. Αυτό ίσως είναι το στοιχείο που θα παίξει τον κύριο ρόλο στις αποφάσεις του υπουργού Άμυνας σχετικά με το αν θα παραιτηθεί από υπουργός, αν θα ανακοινώσει (και θα ζητήσει) συνολικά την απόσυρση των ΑΝΕΛ από τη συγκυβέρνηση, ή αν σιωπηλά θα στηρίξει την πλειοψηφία με ένα από τα γνωστά του προσχήματα.

Μετά τη συνάντηση της ΚΟ του κόμματος, ο Πάνος Καμμένος θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για το προγραμματισμένο ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα. Κατά πάσα πιθανότητα η συνάντηση θα γίνει αφού έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός φρόντισε να πετάξει το γάντι στον υπουργό Άμυνας, στη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης, καλώντας τον ουσιαστικά να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, ώστε «να μετρηθούν» στη Βουλή. Κοινώς να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται βέβαιος ότι έχει «κλειδώσει» η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Είχαν ασφαλώς προηγηθεί τα μηνύματα από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση έχει τους 151 βουλευτές για να συνεχίσει -Πρέσπες και όχι μόνο. Το επανέλαβε και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, όπως και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

Σπυράκη: Παρακολουθούμε άναυδοι τη νέα «κωλοτούμπα» Καμμένου

Παρακολουθούμε άναυδοι τη νέα «κωλοτούμπα» Καμμένου, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Σημείωσε πως η χώρα βυθίζεται στην αβεβαιότητα με συνέπειες στην οικονομία και όχι μόνο. «Δεν έχει να δώσει τίποτα και υπονομεύει το μέλλον της χώρας» συνέχισε η ίδια.

Η ίδια προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην εμπλέξει το στράτευμα στα πολιτικά της παιχνίδια.