Την πρόθεση του να παραδώσει την έδρα του όταν τελειώσει η ιστορία με τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε στα Παραπολιτικά 90,1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Δήλωσε ότι θα είναι παρών σε ενδεχόμενη ψήφο εμπιστοσύνης και πρόταση μομφής στην κυβέρνηση.

Ερωτηθείς γιατί θα πρέπει να παραιτηθεί στην περίπτωση που υπερψηφίσει την πρόταση εμπιστοσύνης, απάντησε: «Είναι θέμα δικής μου ηθικής τάξης, δεν μου το έχει επιβάλει κανείς. Δικό μου θέμα είναι, είναι κομβική διαφωνία μου με το κόμμα μου.»

Δεν άνοιξε πάντως τα χαρτιά του αν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς τι περιμένει από τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας: «Συνιστώ ψυχραιμία. Ο Κ. Ζουράρις 40 χρόνια είναι κατά του ονόματος με οποιαδήποτε μορφή της FYROM παρόλα αυτά ο Ζουράρις έχει πει 'εγώ αυτή την κυβέρνηση δεν τη ρίχνω ποτέ', θα καταψηφίσει τη Συνθήκη των Πρεσπών. Πιστεύω ότι αυτή είναι μια πολύ σωστή θέση γιατί αυτοί που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση έχουν συγκεκριμένες αιτίες και λόγους και δεν συγκαταλέγονται οι ΑΝΕΛ. Θα ήθελα με ψυχραιμία να δούμε το θέμα, εγώ χάρηκα τη δέσμευση του Καμμένου 'θα αποχωρήσουμε, θα καταψηφίσουμε –αυτά είναι σεβαστά-αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση και δεν ψηφίζουμε πρόταση μομφής της ΝΔ'. Αυτή για μένα είναι μια ψύχραιμη θέση.»

Για την πολιτική του συνέχεια, ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός ούτε παιδί του κομματικού σωλήνα. «Δεν έχω αποφασίσει, δεν ξέρω ούτε μιλάω με κανέναν» κατέληξε.