Αλλεπάλληλες συσκέψεις γίνονται στη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από σχέδια δράσης που έχει πέσει στο τραπέζι των συσκέψεων στην Πειραιώς, είναι και εκείνο της πρότασης μόμφης. Αν οι συζητήσεις αυτές μετουσιωθούν σε πράξη, θα πρόκειται για τη δεύτερη πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία για το ίδιο θέμα, με την προηγούμενη να είναι πριν την υπογραφή τον περασμένο Ιούνιο στις Πρέσπες.

Αν τελικά επιλεγεί η πρόταση μομφής, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει πριν έρθει η συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή, κάτι που σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα κατατεθεί, σταματούν όλες οι διαδικασίες για τρεις μέρες και διεξάγεται η συζήτηση επί της πρότασης μομφής.

Σημαντική παράμετρος είναι η στάση που θα αποφασίσουν να τηρήσουν οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι συνεδριάζουν αύριο Τετάρτη, την ώρα που στο εσωτερικό του συγκυβερνώντος κόμματος διατυπώνονται αποκλίνουσες απόψεις.

Κοινοβουλευτικοί έλεγαν πάντως ότι η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεντρωμένες τις υπογραφές για την κατάθεση της πρότασης μομφής για παν ενδεχόμενο, κάτι που ισχύει πριν τις γιορτές.