Συσπείρωση με το ΚΚΕ σε συνθήκες που συσσωρεύονται επικίνδυνα σχέδια για τη χώρα και τα Βαλκάνια, «όποτε στηθούν οι κάλπες ο λαός πρέπει να ψηφίσει με κριτήριο την πείρα του από την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο κανάλι «OPEN».

Πρόσθεσε ότι «μικρή σημασία έχει για το λαό αν θα γίνουν τώρα ή σε λίγους μήνες οι εκλογές» και έκανε λόγο για «γελοιότητες», σχολιάζοντας το σενάριο της πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση, όταν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα στηθούν κάλπες. Σημείωσε ότι «το ΚΚΕ δεν θα συμβάλει στο κλίμα κοκορομαχίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σε περίπτωση αποχώρησης του Π. Καμμένου από την κυβέρνηση «να υπάρξουν συμμαχίες στην παρούσα Βουλή που θα στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική μέχρι τέλους».

Χαρακτήρισε «άσχημη» και «αντιλαϊκή» τη συμφωνία των Πρεσπών και για τους δύο λαούς, τους οποίους περιπλέκει σε περιπέτειες την επόμενη περίοδο και επανέλαβε ότι «το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει στη Βουλή».

Ανέφερε ότι «η σκανδαλολογία θα αξιοποιείται από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για να κρυφτεί η στρατηγική τους ταύτιση» και υπογράμμισε ότι «οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η τωρινή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αντιμετωπίζουν την Υγεία σαν εμπόρευμα και σε αυτό το έδαφος εκτρέφονται σκάνδαλα όπως της Novartis». Τέλος, πρόσθεσε ότι «στην υπόθεση αυτή για να πέσει άπλετο φως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να ανοιχτούν τα πάντα και για τους μάρτυρες».