«Ή θα τους τελειώσουµε, ή θα µας τελειώσουν», είχε διαµηνύσει ορθά - κοφτά ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, σε µια από τις πλέον πολυσυζητηµένες ατάκες του.

Επρόκειτο για µία φράση που αποτέλεσε την επιτοµή της διχαστικής στρατηγικής, την οποία και επιστράτευε σε κάθε ευκαιρία ο ίδιος και ακόµη περισσότερο ο συγκυβερνήτης του, Πάνος Καµµένος, ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προκειµένου να εξυπηρετηθούν οι κεντρικές επιδιώξεις τους ενόψει της αδυναµίας να αντεπεξέλθουν στις υποσχέσεις τους έναντι του ελληνικού λαού.

Με τον τρόπο αυτόν, ο µετέπειτα πρωθυπουργός έδινε ισχυρό στίγµα του σχεδιασµού του για την κατασκευή ενός µόνιµου «εχθρού», ο οποίος θα εµφανιζόταν στο προσκήνιο κάθε φορά που η κυβέρνησή του βρισκόταν σε δύσκολη θέση και η αλλαγή ατζέντας φάνταζε, αν µη τι άλλο, αναγκαία.

Ο λόγος, βεβαίως, για τις περιβόητες έννοιες της διαπλοκής και της διαφθοράς, που όµως στη λογική του Μεγάρου Μαξίµου και του συγκυβερνήτη, Πάνου Καµµένου, ταυτίστηκαν µε κάθε λογής πολιτικό αντίπαλο, αλλά και τα κέντρα άσκησης ενοχλητικής κριτικής για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Διαβάστε περισσότερα στα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν εκτάκτως την Παρασκευή στα περίπτερα ολόκληρης της χώρας...