Στους νέους και τις νέες «που δίνουν υπό πολύ αντίξοες συνθήκες τον αγώνα για την επιβίωση και τη μόρφωσή τους» στρέφει το βλέμμα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Στέλνοντας τις ευχές του στους πολίτες τονίζει ότι το κόμμα του θα είναι στο πλευρό τους σε όλες τις δοκιμασίες, καθώς, όπως υπογραμμίζει «είναι δύναμη στήριξης των απλών πολιτών, των αδυνάτων. Δεν είμαστε κόμμα των εχόντων, είμαστε κόμμα των αδυνάτων».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επαναδιατυπώνει τη θέση του για τη συμφωνία των Πρεσπών κάνοντας λόγο για «μειοδοσία» και επαναλαμβάνει ότι το κόμμα του θα προβεί σε όλες τις δυνατές ενέργειες για να μην κυρωθεί.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Θα ήταν έγκλημα να ψηφιστεί. Οι Σκοπιανοί ρίξανε μερικά αγάλματα δείχνοντας καλή θέληση δήθεν και στη συνέχεια είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στον αλυτρωτισμό. Άλλωστε φαίνεται από τις δηλώσεις τους ότι συνεχώς μιλούν για τη Μακεδονία τους, για τη Μακεδονία που όλοι η ανθρωπότητα αναγνωρίζει. Δεν την αναγνωρίζει καμία ανθρωπότητα και πολύ περισσότερο δεν πρέπει να την αναγνωρίσει η Ελλάδα αυτή την ψευτο-Μακεδονία των Σκοπιανών. Εμείς έχουμε διάθεση να στηρίξουμε αυτό το κρατίδιο με κάθε τρόπο, με ανταλλάγματα οικονομικά, με μόρφωση, με μεταφορές, με ενέργεια, αλλά πρέπει και αυτοί να δείξουν καλή θέληση και να αλλάξουν όνομα. Μόνο έτσι θα πειστούμε και θα τους θεωρήσουμε ένα κράτος αδελφικό. Διαφορετικά ξεκινούν εχθρικά. Και ξεκινώντας εχθρικά θα έχουν απέναντι τους την Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός ποτέ δεν θα εγκρίνει τη συμφωνία των Πρεσπών, άλλωστε κατά το 80% με όλες τις μετρήσεις είναι αντίθετος».

Αναφερόμενος στην οικονομία, υπογραμμίζει ότι απαιτείται σχέδιο ανάπτυξης δηλώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας μοιράζει ψιχία, ελεημοσύνη από εδώ και από εκεί. Ο λαός θέλει ανάπτυξη, εργασία, αξιοπρέπεια, δεν θέλει να έρχεται μια κυβέρνηση να του δίνει ελεημοσύνη, δεν είναι επαίτης ο ελληνικός λαός. Χρειάζεται σχέδιο ανάπτυξης».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης εξαπολύει πυρά καρά της ΝΔ χαρακτηρίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εξουσιομανές» και «αμετανόητο».

«Και η ΝΔ δεν μου αρέσει γιατί λέει ότι θα κόψει τους φόρους, θα αυξήσει φοροαπαλλαγές, θα κάνει έκρηξη επενδύσεων, αλλά μέχρι προ τριών ετών που ήταν ο κ. Σαμαράς τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έκανε. Και μοιάζει σήμερα η ΝΔ αμετανόητη να θέλει να γυρίσει στην εξουσιομανία του παρελθόντος. Είναι αμετανόητη η Δεξιά. Γι' αυτό η Ένωση Κεντρώων πρέπει να μπει φραγμός ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Χρόνια Πολλά σε όλους» καταλήγει.