Είναι δυνατόν μία κομματική εκδήλωση να την πληρώνει το Δημόσιο; Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνατόν, καθότι από τη στιγμή που είναι στην κυβέρνηση πρέπει όλοι να συνδράμουμε το... κατιτίς μας για να μπορεί να εκφραστεί ο κομματικός λόγος των σημερινών κυβερνώντων μας. Ετσι, για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρον πριν από λίγες ημέρες, που διοργανώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ -και όχι από το γραφείο του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα-, δηλαδή ήταν κομματική φιέστα, όπου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε και η κομματική υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, διατέθηκαν διάφορα χρηματικά ποσά από τον κρατικό κορβανά και όχι από το κομματικό ταμείο της Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στις επίσημες αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στη «Διαύγεια», το υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διέθεσαν 1.366 ευρώ συνολικά για την πρωθυπουργική ομιλία. Από αυτά, 1.036 ευρώ απαιτήθηκαν για υπηρεσίες καθαριότητας και τοποθέτησης καθισμάτων στην κεντρική σάλα του «Παλαί ντε Σπορ» και 330 ευρώ για έλεγχο, συντήρηση και επισκευή ηλεκτρογεννήτριας στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Επίσης, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης διατέθηκαν 1.700 ευρώ για τη φορτοεκφόρτωση, τοποθέτηση και απεγκατάσταση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, μαγνητικών πυλών, συσκευών ελέγχου X-Ray, που απαιτήθηκαν για τα μέτρα ασφαλείας. Και αν η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε επιτυχία, θα «έπιανε τόπο» η κρατική χρηματοδότηση. Από τη στιγμή, όμως, που συμμετείχαν… τρεις και ο κούκος, πήγαν στράφι τα δημόσια λεφτά.