Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή του Θανάση Φουσκίδη «Ήτανε Δίκαιο, Έγινε Πράξη» μίλησε ο Χάρης Θεοχάρης στην πρώτη του συνέντευξη όντας στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Θεοχάρης απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων του Θανάση Φουσκίδη, κάποιες από τις οποίες ήταν οι εξής:

Για το χρονικό σημείο που εντάχθηκε στην «γαλάζια» παράταξη

«Η ΝΔ σήμερα μετά τις αλλαγές είναι πολύ διαφορετική από παλιότερα αν και ήμουν διστακτικός πριν από ένα ή δυο χρόνια. Η διαδικασία ανανέωσης ωστόσο δεν είναι εύκολη και δεν είναι άμεσα ορατή στον απλό ψηφοφόρο όταν πρόκειται για αλλαγές υποδομής. Θα το δείτε και μέσω των ψηφοδελτίων σε λίγες εβδομάδες».


Όταν ο Θανάσης Φουσκίδης επέμεινε υπενθυμίζοντας στον Χάρη Θεοχάρη πως «υπάρχει και η άποψη ό, τι ενταχθήκατε στη ΝΔ ενόψει εκλογών», ο κ. Θεοχάρης απάντησε πως
Τώρα έχει κάνει η ΝΔ στροφή προς το κέντρο. η ΝΔ διευρύνεται και σε αυτό θα βοηθήσω.


Στην ερώτηση τι σκοπεύει να κάνει ο ίδιος στη στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, δεδομένου Πως η άποψη που έχει ο ίδιος εκφράσει είναι αντίθετη από αυτή της Νέας Δημοκρατίας, ο Χάρης Θεοχάρης απάντησε
«Πράγματι. Σέβομαι τις διαφορετικές οπτικές. Η άποψη μου για Πρέσπες είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν αλλάζει. Είναι διαφορετικά τα πράγματα τώρα απ ότι το καλοκαίρι, μετά από δηλώσεις που έχουν γίνει από τον Ζόραν Ζάεφ χωρίς αυτό να σημαίνει πως η συμφωνία δε μπορεί να βελτιωθεί.

Το ταμείο θα γίνει στο τέλος, δεν είναι σωστό κάθε τρεις μέρες να μιλάμε για τη συμφωνία. Θα πρέπει να υπάρξει ορθολογική κρίση και όχι να υπαγορεύεται από κομματικές γραμμές. Εγώ κατηγορώ τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αφενός προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά τη συμφωνία και αφετέρου επειδή δεν συντονίστηκε με την ανάγκη του ελληνικού λαού.
Πάντως ο κ Θεοχάρης ξεκαθάρισε πως θα συνταχθεί με τη «γραμμή» του κόμματος αν τεθεί τέτοιο θέμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Τέλος στην ερώτηση αν θέλει να αποκαλύψει σε ποια περιφέρεια θα είναι υποψήφιος, ο κ. Θεοχάρης απάντησε «θα είμαι υποψήφιος στη Β Αθηνών όχι στον δυτικό τομέα, αφήστε να το ανακοινώσει η ίδια η Νέα δημοκρατία όμως το που θα είμαι υποψήφιος συγκεκριμένα».