Σε μια πολύ σημαντική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Γλυφάδας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 με θέμα : «Οι συντάξεις δεν είναι για πειράματα. Ποια είναι η αλήθεια;» ο οικονομολόγος Βασίλης Σπανάκης αφού αναφέρθηκε στα φορολογικά βάρη και στις άδικες μειώσεις των συντάξεων, πρότεινε το όριο του ακατάσχετου ποσού να μπαίνει αυτόματα στους λογαριασμούς των συνταξιούχων για να μην υποχρεώνονται σε δήλωση οι ίδιοι ηλεκτρονικά.

Αυτό προϋποθέτει, τόνισε χαρακτηριστικά, τη συνεργασία της Φορολογικής Διοίκησης και των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε ότι τέτοιες ενημερωτικές συζητήσεις έχουν μεγάλη αξία για τους πολίτες και αναφέρθηκε στην ανάγκη γρήγορης ανατροπής του πολιτικού σκηνικού ώστε να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα.

Τον κεντρικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τις εκατοντάδες συνταξιούχων που πλημμύρισαν την αίθουσα.

Καλεσμένοι ως Ομιλητές, οι οποίοι απάντησαν δεκάδες ερωτήματα του κοινού, ήταν οι : κ.κ. Γιώργος Ρωμανιάς, Νίκος Καλάκος και Νώντας Ατσαβές.