Το «διαζύγιο» των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον Τέρενς Κουίκ επισημοποίησε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, μιλώντας στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, αναφέρθηκε σε όλα τα στελέχη του κόμματος που έχουν κυβερνητικές θέσεις, εξαιρώντας τον κ. Κουίκ, που είναι υφυπουργός Εξωτερικών.

Έδειξε έτσι -με αυτό τον άκομψο ομολογουμένως τρόπο- ότι τον θεωρεί πλέον ξένο σώμα για τους ΑΝΕΛ.

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα μου επιτρέψετε τώρα να αναφερθώ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στα υπουργεία που έχουμε ευθύνη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Καμμένος.

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του ίδιου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, της Έλενας Κουντουρά στο υπουργείο Τουρισμού, της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά ως υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, του Βασίλη Κόκκαλη ως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, του Νίκου Μαυραγάνη ως υφυπουργού Υποδομών, της Μαρίνας Χρυσοβελώνη ως υφυπουργού Εσωτερικών και του Κώστα Ζουράρι, ως υφυπουργού Παιδείας.

Ανέφερε, δηλαδή, όλους τους νυν και πρώην υπουργούς και υφυπουργούς των ΑΝΕΛ, εκτός από τον Τέρενς Κουίκ, που έχει ουσιαστικά τεθεί εκτός κόμματος, κάτι που εξάλλου είχε επισημάνει προ ημερών με δηλώσεις του και ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης.